3 tipp az ízületi fájdalommentes életre

meditating-woman

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a helyes, változatos és tápanyagokban gazdag táplálkozás, valamint a kíméletes, de rendszeres mozgás, ahhoz, hogy megőrizhessük az ízületeink egészségét. Az ízületi fájdalommentes élet igen is elérhető, de kell érte tenni. Az alábbi tippek segíthetnek elérni.

De, ha már kialakult az artrózis nálad, és emiatt gyakran fájnak az ízületeid, akkor további módszerekre is szükséged lehet, hogy legyőzd a fájdalmat. Itt van három tipp, amelyeket ebben az esetben érdemes lehet kipróbálnod.

 

Gyurmázz vagy hagyd, hogy gyurmázzanak

Félreértés ne essék, nem a játék gyurmázásra gondoltam. Hanem a gyógymasszázsra!

2006-ban az Archives of Internal Medicine-ben publikálták egy kísérlet eredményét. Eszerint a masszázs javítja az ízületi porckopás okozta térd fájdalmakat és merevséget is. Később, 2012-ben PloS One-ban publikálták ennek a kísérletnek a felülvizsgálati eredményét. Ebből már az is kiderült, hogy akár heti 60 percnyi masszázs jelentősen csökkentheti az ízületi fájdalmat.

Noha a kísérlet során a svédmasszázst alkalmazták, de bármilyen más gyógymasszázsról elmondható, hogy:

  1. Csökkenti, még az elviselhetetlennek tűnő fájdalmakat is
  2. Fellazítja a merev ízületeket
  3. Segít megnövelni az ízületi porckopástól egyre beszűkölőbb mozgástartományt

De a legjobb az egészben az, hogy amennyiben eléred a fájdalmas ízületedet, úgy akár Te magad is tudod azt naponta többször, pár perc erejéig masszírozni. És lehet, hogy Te nem vagy a masszázsok szakértője, de nálad jobban senki sem tudja, hol fáj és mennyire az ízületed. Ezért Te a megfelelő erővel tudod magadat masszírozni (nem túl erősen és nem is simogató jelleggel) és ott, ahol szükségét érzed.

Az önmasszírozással is nagyban hozzá lehet járulni a fájdalom csökkentéshez!

Persze azért, ha teheted, akkor bízd magadat szakemberre.

 

Légy tudatos, ahogy alvás és éberség közt ingázol

Bármilyen furcsának is hangzik, de a meditáció és egyéb relaxációs gyakorlatok is képesek csökkenteni a fájdalmat. De legalábbis elviselhetőbbé teszi azt számodra.

Az Amerikai Nemzeti Egészségügy Intézet több olyan tanulmányról számolt be, amelyek azt bizonyították, hogy a tudatos meditáció számos ízületi problémával küzdő embernek segített már leküzdeni a betegségükkel járó kínzó fájdalmat. Kiderült, hogy mihelyt csökken a stressz a meditáció hatására, úgy csillapodik a gyulladás a szervezetünkben, ezáltal a duzzanatok is, és végső soron a fájdalom is.

Ugyan azt senki, még a kutatók sem merik állítani, hogy mindenkinél egyformán hatékony fájdalomcsillapító lehet-e a meditáció, de mert több esetben is bevált ez a módszer, ezért mindenképpen azt javaslom, hogy próbáld ki. Veszítenivalód a fájdalmon kívül nincs.

Azt azért tartsd észben, hogy többféle meditáció közül lehet választani. És nem mindenkinél válik be mindegyik. Ezért akár több sikertelen meditációs próbálkozásod is lehet, mire megtalálod a hozzád illő meditációt.

Ha nem tudsz meditációs csoporthoz csatlakozni, és könyvet vagy meditációs CD-t sem szeretnél vásárolni, addig, amíg rá nem találsz a neked megfelelő meditációra, akkor nézz körbe a Youtube-on. Több meditációs videót is találsz ott.

 

Indítsd be a vérkeringésedet

Lehet tisztában vagy azzal, hogy a felpezsdült vérkeringés már önmagában is hozzájárul az ízületi fájdalomcsillapításhoz. De, ha még sem tudtad volna, akkor jó lesz megjegyezned.

A legegyszerűbb módja annak, hogy beindítsd a vérkeringésedet a hideg-meleg váltózuhany. A legjobb, ha az egész testeden végig megy ez a váltóvizes zuhany, de ha csak a fájós ízületeiden végzed már az is sokat segíthet.

Arra kell ügyelned csak, hogy hideg vízzel fejezd be ezt a váltózuhanyt. A hidegvíz ugyanis segít az izom és ízületi merevségen és csökkenti a gyulladást. Beindítja a vérkeringést és még a nyirokrendszert is működésbe hozza. Ez pedig azért fontos, mert a nyirokrendszer szerepet játszik abban, hogy kivezesse a káros anyagokat a sejtjeidből. Azonban, ha az akadályba ütközik, akkor többféle egészségügyi probléma is kialakulhat a szervezetünkben, köztük ízületi fájdalom is.

Remélem, e három egyszerű módszer közül legalább az egyiket kipróbálod. És bízom benne, hogy nálad is beválik legalább az egyik.

Viszont, ha gyorsabb eredményt szeretnél, akkor javaslom, hogy válassz be egy minőségi étrend kiegészítőt is a kezelési módszereid közé. Olyat, ami valóban képes hatékonyan kezelni a térdízületi porckopást, a csípőízületi porckopást, és az egyéb ízületi porckopás okozta panaszaidat. Sőt, ami akár képes vissza is fordítani a porckopást. Ilyen étrend kiegészítő az Artroflex Plus!

És ha esetleg aggódnál az ára miatt, akkor ne tedd! Még pedig azért, mert most november 12-15 között veszi kezdetét a nyugdíjprémium kézbesítése, ami elérheti a maximális 18.000 forintot. Így végre novemberben kipróbálhatod a készítményt, ha eddig még nem tetted volna.

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?
Artroflex Plus

Sose maradj le a legfrissebb blog bejegyzéseinkről! Engedélyezd az Artroflex Plus értesítőjét, és elsőkként értesülsz a legújabb híreinkről!

IGEN, Kérem az értesítőt!

* Az értesítőre való felíratkozáshoz nem kell megadni semilyen adatodat, csak kattints az "IGEN, Kérem az értesítőt!" gombra. Feliratkozásod az Adatkezelési Tájékoztató-ban foglaltaknak megfeleően kezeljük.

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.