Ültesd el a porcaid jövőjét

Répa

Ültesd el a porcaid jövőjét

Itt a május és végre elhagytuk a tavaszi fagyokat. El lehet kezdeni a fagyérzékeny palántákat beszerezni, zöldségeket ültetni a kertbe és megcsinálni a veteményest. És mivel a kertben dolgozni, a friss levegőn és napsütésen lenni nagyon is jót tesz az egészségnek, ajánlott még pluszban olyan növényeket ültetni, amik segítenek az ízületeidnek.

Olyan zöldségeket válogattam össze neked, amelyekkel nem kell sokat foglalkozni és sokféleképpen felhasználhatóak. Ezeket a növényeket a legjobb földbe ültetni, viszont magaságyásban is nagyon jól elvannak. Ha rendszeresen gyomlálod és öntözöd őket, akkor nagyon nem is lesz gond velük.

Kertészüzletekben vagy akár a szupermarketek kertész osztályán is találhatsz magot hozzájuk, így pontosan tudni fogod mit eszel és semmi olyan plusz káros anyagot nem viszel be, ami terhelné a szervezeted. Ráadásul figyeltem arra is, hogy ne csak az étvágyat csökkentsék, hanem a csontozatra és a porcokra is nagyon jó hatással tudjanak lenni.

Mire jó a nyuszik kedvence?

A répát minden korosztály élvezettel válogatja bele az étrendjébe. Már egészen kicsi kortól megtanuljuk, hogy a répa sok betegség megelőzésére alkalmas.

Nagyon gazdag ásványi anyagokban, antioxidánsokban és vitaminokban is. Találsz benne A-, C- és E-vitamint, valamint béta-karotint is. Ezek miatt a répa és a répalé fogyasztása tudja enyhíteni az ízületi fájdalmat, és csökkenteni az ízületi gyulladást és duzzanatot is.

Én is akartam nemrég répát ültetni, viszont felénk nagyon agyagos a talaj. Ezért megkérdeztem Gyula bácsit arról, hogy mit érdemes tenni:

  • Azt olvastam, hogy a répa a homokos, laza talajt szereti, amiben nincsenek kavicsok. Mit tehetek?

Gyula bácsi pedig nagyon szívesen segített.

  • Én egy 30 centis emelt ágyásba szoktam ültetni, amit lazán megtöltök földdel. És még egy jó tanácsot adok, ne használj trágyát mert elágazik tőle a répa.
  • Oké, helyette tudsz valami mást ajánlani?
  • Használj kávézaccot. És ne számíts a bolti egyenes répára, de az íze sokkal jobb lesz.

Spenót

Ezért evett Popeye spenótot

Talán nem véletlen, hogy a mesefigurák is a spenóttól lesznek erősek, ráadásul a szüleink is mindig ezzel tömtek minket. A népi gyógyászat már régen felfedezte, hogy a spenótnak rengeteg egészségügyi előnye van és remek gyógymódként is szolgál.

A spenótban lévő kálcium és magnézium nagyon jót tesz a csontjaidnak, a C-vitamin pedig hozzájárul a porcaid egészségéhez.

Ezen kívül ez a zöld levél olyan vegyületekkel is rendelkezik, amik megakadályozzák a gyulladások kialakulását, és képesek csökkenteni azt. Tehát mérsékelni tudja az ízületeid duzzanatát és a fájdalmat.

Lila szuperzöldség a porcaidnak

A cékla egy ősidők óta ismert zöldség, bár akkoriban még csak a levelét fogyasztották. Ma már tudjuk, hogy a gyökere sokkal finomabb. De, azt is tudtad, hogy mennyi pozitív hatóanyag van benne? A cékla megvédi a sejtjeidet és csökkenti a szervezetedben létrejött gyulladásokat is.

Ez annak köszönhető, hogy a céklában rengeteg hasznos tápanyag van. Gazdag káliumban, foszforban és magnéziumban, amik a csontjaid és porcaid elengedhetetlen építőelemei. Tele van B6-vitaminnal, ami természetes fájdalomcsillapítóként szolgál.

Jó tudni!

C-vitamin tartalma is meglehetősen magas. Ez azért fontos mert a C-vitamin segíti a gyulladások csökkenését, de ami ennél is lényegesebb, az az, hogy a megfelelő C-vitamin bevitel növeli az ízületek kollagén termelését. Ezzel járul hozzá a porcok regenerálódásához.

Cékla

Ezért érdemes is C-vitamint szedni, nem csak az immunrendszer, hanem a porcok erősítésének céljából is. Mivel a porcok kollagénből épülnek fel és folyamatosan kopnak, folyamatos utánpótlásra van szükségük. Ezt C-vitamin bevitellel és kollagénbevitellel tudod megadni a szervezetednek. Viszont, hogy ne kelljen emiatt több gyógyszert szedned, csak egyet, ezért ajánlom figyelmedbe az Artroflex porcerősítőt. Ebben megvan a kellő C-vitamin és kollagénmennyiség is a porcaid segítéséhez. Tudj meg róla többet itt.

Összefoglalva

Itt a május és végre elhagytuk a tavaszi fagyokat. El lehet kezdeni zöldségeket ültetni a kertbe és megcsinálni a veteményest. A friss levegőn és napsütésen lenni nagyon is jót tesz az egészségnek, de ajánlott még pluszban olyan növényeket ültetni, amik segítenek az ízületeidnek.

A répa nagyon gazdag ásványi anyagokban, antioxidánsokban és vitaminokban is. Találsz benne A-, C- és E-vitamint, valamint béta-karotint is. Ezek miatt a répa és a répalé fogyasztása tudja enyhíteni az ízületi fájdalmat, és csökkenteni az ízületi gyulladást és a duzzanatot is.

A spenótban lévő kálcium és magnézium nagyon jót tesz a csontjaidnak, a C-vitamin pedig hozzájárul a porcaid egészségéhez. Ezen kívül ez a zöld levél olyan vegyületekkel is rendelkezik, amik megakadályozzák a gyulladások kialakulását, és képesek csökkenteni azt.

A cékla megvédi a sejtjeidet és csökkenti a szervezetedben létrejött gyulladásokat is. Gazdag káliumban, foszforban és magnéziumban, amik a csontjaid és porcaid elengedhetetlen építőelemei. Emellett tele van B6-vitaminnal, ami természetes fájdalomcsillapítóként is szolgál.

Mivel a porcok kollagénből épülnek fel és folyamatosan kopnak, folyamatos utánpótlásra van szükségük. Ezt C-vitamin bevitellel és kollagénbevitellel tudod megadni a szervezetednek. Viszont, hogy ne kelljen ez miatt több gyógyszert szedned, csak egyet, ezért ajánlom figyelmedbe az Artroflex Plus porcerősítőt. Tudj meg róla többet itt.

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.