Szent-Györgyi felfedezése a porckopás ellen

C-vitamin

Szent-Györgyi felfedezése a porckopás ellen

A porckopás a porcok lassú elöregedése. Egy idő után nem jut elég kollagén az ízületekhez, ezáltal a csontok között lévő porcréteg elvékonyodik, és akár meg is szűnik. Így a csontok egymáshoz dörzsölődnek és begyulladnak. Viszont ez a folyamat lassítható, és a megfelelő módszerrel kezelhető. Ugyanis a magas dózisú aszkorbinsav bevitel felélénkíti az ízületek kollagéntermelését.

És én igazán magas dózisról beszélek, nagyjából a napi adag 20-szorosáról. Szent-Györgyi Albert például napi 10 000 mg C-vitamint vitt be a szervezetébe, és soha nem volt semmi egészségügyi panasza. Ezért én most összeszedtem neked azokat a gyümölcsöket és zöldségeket, amikben a legtöbb C-vitamint találod meg.

Ezzel tehetsz a legtöbbet a porcaidért

Az acerola egy kevesek által ismert gyümölcs. Ázsiában és Dél-Amerikában termesztik és gyakran használt adalékanyag gyümölcspépekben és üdítőkben. Az acerola, vagy más néven barbadoszi cseresznye C-vitamin tartalma 50-szerese a narancsénak. Ez azt jelenti, hogy 100 g gyümölcsből 1677 mg C-vitamint tudsz a szervezetedbe juttatni. A beérést követően gyorsan csökken ez a szám, így hamar forgalomba hozzák. Emiatt a hazai polcokon nem igazán látni, de beszerezhető acerola kivonat és tabletta formájában is. A C-vitamin tartalma mellett nagy mennyiségben tartalmaz magnéziumot, A- és B-vitaminokat is.

Mit tud a chili, hogy segít a porcokon?

A legnagyobb vitamintartalma az általánosan figyelembe vett élelmiszerek között meglepő módon nem a hagyományos paprikának van. Hanem a chili paprikának. Mégpedig a zöld chili paprikának, ami 242 milligramm C-vitaminnal vár a polcokon. Nem marad le sokkal a piros chili paprika sem, hiszen az érés során nem csökken a vitaminszint olyan rohamosan.

Jó tudni!

A chili paprika rengeteg kapszaicint is tartalmaz, ami remek gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású. Bőrön keresztül felszívódva serkenti a vérkeringést és pozitív hormonokat szabadít fel, ami nyugtató hatású. Gyulladáscsökkentő hatása miatt tudja segíteni a porcaid regenerálódását is.

C-vitamin a chiliben

Gyümölcssalátával a porckopás ellen

Ez az a gyümölcs, amiben a legtöbb C-vitamint találod. Egy kivi 100 grammjában 93 mg vitamin található meg. A szakértők napi 2-3 darab kivigyümölcs elfogyasztását ajánlják, hogy a pozitív hatásai érvényesüljenek. Emellett nagy mennyiségben tartalmaz még B-vitamint, aminek köszönheti remek fájdalomcsillapító hatását.

Amikor a falubeli Teri néni erről olvasott, én is ajánlottam neki a gyümölcsöt.

  • Képzelje el, hogy a Norvég tudósok szerint a kivi képes akár teljes mértékben helyettesíteni a fájdalomcsillapítókat. És segít a porcok helyreállításbában is.
  • Hát lányom, szerintem akkor én ezt kipróbálom. Elvileg így sokkal olcsóbban jövök majd ki, mint a fájdalomcsillapító gyógyszerekkel, ráadásul meg se fekszi a gyomromat.

Tehát a kivi jól serkenti a kollagéntermelést és még a fájdalmaidat is csillapítja.

Minél savanyúbb, annál jobb. Ugye?

A citromról és a narancsról mindenkinek egyből a C-vitamin ugrik be, viszont eléggé lefelé kényszerülnek a listán. Míg a citrom húsában 77 mg vitamin van, a narancsban csak 53 mg. De más citrusokat is könnyedén beiktathatsz az étrendedbe. A grapefruit, a mandarin és a lime mind jelentős mennyiségű aszkorbinsavat és különféle antioxidánsokat tartalmaznak.

Azonban, talán ezekből a legkönnyebb összeszedni a szükséges adagot. Ugyanis a citomnak és a narancsnak nem csak a húsát tudjuk megenni. Ihatod gyümölcsléként, rakhatod teába, limonádéba. Bele lehet sütni a héját süteménybe, de még a kenyérbe is.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a gyümölcsök önmagukban nem elegek, hogy helyrehozzák a porcaidat. De a megfelelő segítséggel remek út a gyógyulás felé. Ilyen segítség az Artroflex Plusz is, hiszen nagy dózisú C-vitamint tartalmaz, amivel ideális mértékben tudja megtámogatni a porcaidat. Ráadásul még kollagént is tartalmaz, így felgyorsítva porcaid regenerációját. Itt tudod megrendelni.

C-citamin citrusokban

Összefoglalva, melyik gyümölcs és zöldség segíti a porcaid felépülését?

A magas dózisú aszkorbinsav bevitel felélénkíti az ízületek kollagéntermelését, így segítve azok gyorsabb regenerációját. A C-vitamint a kapszulákon kívül gyümölcsökből és zöldségekből lehet legkönnyebben megszerezni.

A barbadoszi cseresznye vagy más néven acerola C-vitamin tartalma 50-szerese a narancsénak. A hazai polcokon sajnos nem nagyon lehet találni, de beszerezhető kivonat és tabletta formájában is.

A legnagyobb vitamintartalma itthon a zöld chili paprikának van. Mellesleg a chili rengeteg kapszaicint is tartalmaz, ami remek gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású. Ezzel is segítve a felépülésedet.

Egy kiviből a szakértők napi 2-3 darab elfogyasztását ajánlják, hogy a pozitív hatásai érvényesüljenek. A kivi jól serkenti a kollagéntermelést és még a fájdalmaidat is csillapítja.

A citromról és a narancsról mindenkinek egyből a C-vitamin ugrik be, de annyi nincs bennük, hogy a C-vitamin sor elejére kerüljenek. Viszont ezekből a legkönnyebb beszedni a szükséges mennyiséget. Akár más citrusokat is könnyedén beiktathatsz az étrendedbe. Mind jelentős mennyiségű aszkorbinsavat és különféle antioxidánsokat tartalmaznak.

A gyümölcsök remek kiegészítést adnak egy jó porcerősítő készítménynek, ugyanis felerősítik a hatását. Ilyen az Artroflex Plusz, ami felgyorsítja a porcaid regenerációját. Itt tudod megrendelni.

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.