Így segít a csontkovács az ízületi problémákon

Így segít a csontkovács az ízületi problémákon

Te is ijesztőnek találod a csontkovácsolás gondolatát? Ezt teljesen meg tudom érteni, hiszen olyan félelmetesen hangzik már maga a szó is, hogy a csontjainkat kovácsolják. Első hallásra mindenki gondolataiban egy durva és fájdalmas kezelés ugrik be róla. Az igazság pedig az, hogy a csontkovácsolás nemcsak, hogy nem okoz nagy fájdalmat, de rengeteget tud segíteni számunkra többféle krónikus fájdalom esetében. A csontkovács az ízületi problémáidat is eredményesen tudja javítani! Éppen ezért érdemes Neked is közelebbről megismerkedned ezzel a gyógyító kezeléssel!

 

Mi is az csontkovácsolás?

 

A csontkovácsolás, mint szakma igen régi időre nyúlik vissza. Bár őseink idejében még csontrakó néven volt ismert. Hatásossága már csak abban is megmutatkozik, hogy milyen régóta használja az emberiség! A csontkovácsolás eredményessége azonban ma már nem csak hagyományos alapokon nyugszik, hanem tudományosan is igazolt.

A csontkovács alapvetően kézzel gyógyító embert jelent, aki a mozgatórendszerünk fájdalmainak és rendellenességeinek a megelőzésével, illetve kezelésével foglalkozik. Természetes gyógymódok közé sorolandó, hiszen a gyógyítás mindenféle mesterséges gyógyszer és fájdalomcsillapító – emiatt pedig káros mellékhatások nélkül történik.

Lényeges, hogy a csontkovács nem csak az egyes testrészeiddel foglalkozik, hanem az összes izmodat és ízületedet ellazítja, illetve az egész testedet szimmetriába hozza. Ugyanis az emberek nagy részének a teste aszimmetrikus állapotba kerül az évek során a helytelen testtartásból, a stresszes és mozgásszegény életmódból vagy valamilyen rendellenességből (például az ízületi problémákból) adódóan. Ezek a deformitások akár olyan szinten is kialakulhatnak, hogy a két alsó végtag közti hosszkülönbség még szabad szemmel is látható. Egy még súlyosabb, hosszú távú következménye lehet az aszimmetriának a porckorongsérv. Azzal tehát, hogy a csontkovács az egész testedben visszaállítja a szimmetriát, nem csak a jelenlegi ízületi panaszaidat kezeli, hanem képes megelőzni sok későbbi problémát is. Hiszen hiába kezelné csak az egyik testrészedet, ha egy hónap múlva újra vissza kellene menned egy másik fájdalmas panasszal!

 

A csontkovács enyhítheti az artrózis okozta tüneteket

 

Mire lehet jó Neked?

 

A csontkovácsolás tekintettel arra, hogy az egész testet kezelő módszer, sokféle probléma esetén ajánlott, de különösen a mozgásszervi panaszokon tud javítani. Leginkább a gerinccel, az idegekkel és az ízületekkel kapcsolatos fájdalmakat képes megszüntetni. Így például bármely testrészeden fellépő ízületi fájdalom, illetve ízületi kopás megelőzése vagy lassítása céljából hatásos lehet számodra a kezelés!

 

Így segít a csontkovács az ízületi problémáidon!

 

Amennyiben ízületi panaszaid vannak, rendkívül fontos, hogy foglalkozz a problémával! Azonban az ízületekről való megfelelő gondoskodás akkor is szükséges, ha jelenleg éppen nincsenek panaszaid, de még akkor is, ha soha nem is voltak! Ugyanis az ízületek megfelelő karbantartásával sokkal energikusabbnak és mozgékonyabbnak érezheted magad! Nem beszélve arról, hogy hosszútávon mennyi problémát és fájdalmat tudsz megelőzni vele!

Az ízületeid szempontjából életbevágóan fontos a hajlékonyságuknak a megőrzése. Az életünk során ugyanis - már csak a mozgásszegény életmódból adódóan is - az izmainknak és az ízületeinknek csak egy rendkívül kis részét használjuk a mindennapok során. Emiatt azok az évek során igencsak elmerevednek. A helytelen használatból, illetve a fájdalomból adódóan pedig elferdülhet a testtartásunk és a már említett aszimmetria alakulhat ki, amely tovább rontja a helyzetet.

A probléma az ízületeinknek szinte bármely részén kialakulhat, de a leggyakoribb a csípő-, a térd-,és a vállízület, illetve a gerinc és az ujjízületek területe.

A csontkovács a kezelés során kilazítja, illetve kimozgatja az ízületi panaszokat és fájdalmakat okozó ízületi blokkokat. Ehhez masszázstechnikát is alkalmaz, ugyanis először fellazítja az ízületeid körüli izomcsoportokat és csak ezután rakja helyre azokat a csontokra, a csigolyákra és az ízületekre ható szakszerű mozdulatokkal.

A módszer a masszázstól tehát abban különbözik, hogy a csontkovácsolás során a gyógyító a panaszos ízületeket mobilizálja, ezzel szemben a masszázs csak az izmokat lazítja el, az ízületi blokkokat nem mozgatja ki.

A csontkovácsolás kezelésének a hatására az ízületi panaszaid megszűnnek, ugyanis a merev ízületek visszanyerik a rugalmasságukat, így szinte azonnal felszabadultabban tudsz mozogni! Azzal pedig, hogy a csontkovács visszaállítja a szimmetriát, illetve ellazítja az egész tested, olyan öngyógyító folyamatok tudnak beindulni az ízületeidben, melyeknek hosszútávon is fogod érezni a hatását!

 

A csontkovácsolás és masszázs enyhíti az ízületi fájdalmakat

 

Hogyan zajlik a kezelés?

 

Mint minden szakszerű kezelés, a csontkovácsolás is egy alapos beszélgetéssel kezdődik. Meg fogja kérdezni tőled, hogy milyen panaszaid vannak, mely testrészeidet és azokat milyen mozdulatok esetén fájlalod. Amennyiben vannak friss leleteid, azokat is elkéri, illetve rákérdez az esetleges korábbi műtétekre vagy sérülésekre. Ne ijedj meg, ha sokat fog kérdezni a csontkovács, hiszen mindez azért van, hogy minél pontosabban fel tudja tárni az ízületi problémáid okát, majd az alapján tudja kezelni azokat.

A tényleges kezelés során először is a csontkovács megfigyeli az egész testedet, kitapintással fizikai vizsgálatot végez, illetve megkeresi a panaszos pontokat. Ezután a problémás, merev testrészed körül ellazítja az izmokat, hogy hozzáférhessen a panaszos terület csontjaihoz és ízületeihez. Ezzel a bemelegítő masszázzsal fel is készíti a gyógyító az ízületeket és a szalagokat a lényeges fogás végrehajtására. A csontot és az ízületet ezután egyetlen határozott és gyors mozdulattal élettanilag helyes pozícióba teszi.

Az ízületeknek az átmozgatása és mobilizálása által felszabadulnak az ízületi blokkok. Ezáltal pedig megszűnnek az ízületi fájdalmaid, ugyanis az ízületek (vagy csigolyák) helyrerakásával megszűnik a kilépő idegnek a nyomása.

Nem titok, hogy az ízületeink állapotát jelentős mértékben befolyásolja az életmódunk is. Nem mindegy például, hogy hogyan táplálkozunk, illetve az sem, hogy mozgunk-e, vagy milyen testtartásban töltjük a napjaink nagy részét. Éppen ezért valószínűleg a csontkovácsod a kezelés végén ehhez kapcsolódó tanácsokkal is ellát majd!

 

Nem fog fájni a kezelés?

 

Talán még mindig ott lebeg a szemed előtt a kérdés: ez mind szép és jó, de mennyire fog ez fájni? Ne aggódj, a csontkovácsolás a hiedelmekkel ellentétben nem egy fájdalmas kezelés! Egy csontkovács pontosan tisztában van azzal, hogy mekkora erőt kell kifejtenie a testedre a kívánt hatás eléréséhez. Ez a mozdulat legfeljebb szokatlan, enyhén kellemetlen lehet a számodra, de semmiképpen sem mondanám fájdalmasnak! Az ízületi fájdalmakhoz képest egyenesen semmiségnek fog tűnni!

Ami viszont tényleg félelmetesnek tűnhet, emiatt előre szeretnélek rá felkészíteni, az a „helyrerakó mozdulatnál” hallható ropogás. Ekkor sokaknak az jut eszébe, hogy „jajj, eltört valamim”, pedig szó sincs ilyesmiről! Ilyenkor csupán annyi történik, hogy az addig lekorlátozott ízületeinkben lévő ízületi folyadékban kiegyenlítődik a nyomás és ez a szokatlan hang hallatszik. Ez azonban egy jótékony folyamat, hiszen felszabadul az addig merev ízületed!

A kezelés eredménye végső soron az ízületi fájdalmak megszűnése, amely egy felszabadult és könnyedebb életet tesz lehetővé a számodra. Amennyiben tehát ízületi problémákkal küzdesz, érdemes profi csontkovácshoz fordulnod! És, ha még tovább gyorsítanád az ízületeid állapotának javulását, akkor javaslom, hogy a csontkovácsolás mellett is fogyassz minőségi porcerősítőt! Erre lehet jó választás a számodra is az Artroflex Plus.

Ha megfogadod a tanácsaimat, akkor hamarosan újra élvezheted majd a mindennapi mozgás örömét!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.