Porckopásod van? Irány a tavaszi természet!

Túra a természetben

Porckopásod van? Irány a tavaszi természet!

Végre itt a jó idő és lassan ébredezik a természet. Már a városokban is csicseregnek a madarak, és mi is egy kicsit elkezdünk kifelé nézegetni. A hosszú tél után fantasztikus érzés végre kiszabadulni otthonról és újra felfedezni a körülöttünk lévő világot.

Ahogy az idő csalogat kifele úgy érdemes követni a hívását, hisz nem csak lelki szempontból tesz jót. A friss levegő a testedre és főleg az ízületeidre is jó hatással van.

Valószínűleg sok helyen olvastad és rengeteg szájból hallottad már, hogy milyen jót tesz a porckopásnak, ha mozogsz. Lehet, hogy neked erről más elképzeléseid vannak, hiszen a fájdalom mégiscsak megakadályoz a legtöbb napi feladatod elvégzésében is, nemhogy még nekiállj mozogni.

Így hát teljes mértékben megértem, hogy nem nagyon akarsz kimozdulni a városból vagy faluból, de kétségtelenül ez teszi a legtöbbet a porcaidért.

Miért jó a séta a porcoknak?

Rendszeresen jelennek meg tanulmányok, amik arra hívják fel a figyelmet, hogy a porckopásos betegeknek előnyére válik a mozgás. Nem, nem a maratonfutás vagy a gimnasztika! Csak egy pár órás séta a természetben, amire ebben a szép időben rengeteg esélyed van.

A mozgás maga rengeteget segít javítani az állóképességeden, és ha fokozatosan merülsz bele, nem is fáraszt ki. Ezzel jó hatással van az ízületekre és késelteti az öregedésüket.

A porcot képzeld el úgy, mint egy szivacsot. A szivacs is csak akkor őrzi meg az eredeti állapotát és marad használható, ha rendszeresen van igénybe véve. Ezért van az, hogy ha nem mozgatod az ízületeidet és használod a porcaidat, akkor azok sokkal hamarabb fognak leépülni, mintha használnád is őket.

Több ismerősöm is már panaszkodott nekem, amikor mondtam nekik ezt a megoldást. Viszont azt kevesen tudták, hogy amit vonakodnak megtenni, az segítene nekik a legtöbbet.

  • Lehet, hogy jót tesz a séta, de úgy fáj, hogy inkább el sem indulok. Ha a fájdalomra is tudsz valamit, majd akkor visszatérhetünk rá.
  • Azt tudtad, hogy friss levegőn való séta oxigénnel dúsítja a véred? Ez amellett, hogy segíti a sejtjeid regenerációját, csökkenti az általad érzett ízületi fájdalmakat is.
  • Ez mit is jelent pontosan?
  • Azt jelenti, hogy minél többet sétálsz, annál kevésbé fognak fájni az ízületeid.

Túrabot használatával a felsőtestedet is ugyanígy meg tudod dolgoztatni, ezzel a séta jótékony hatását képes vagy átvinni a váll és könyék ízületeire is, és levehetsz egy kis terhet a lábaidról.

De lássuk milyen szép helyeket tudsz meglátogatni a Dunántúlon.

Jeli Varázskert

A Vasi-hegyhát

Április elején nyílik meg minden évben a Jeli Varázskert. Elég változatosak a terepviszonyai , vannak kényelmesen egyenes, térkövezett utak, de ha jobban érzed magad, a dombos, fenyvesekkel övezett ösvényeken is kipróbálhatod magad.

A vas vármegyei dombok közt megbújó arborétum legnagyobb nevezetessége a májusban kezdődő rododendronvirágzás. Ebben a tavaszi időszakban több ezer édes illatú bokor színezi meg az azáleás völgyet az egész arborétumon keresztül.

De megtalálhatóak itt növények a világ minden részéről. Egy hatalmas parkoló várja az autóval érkezőket, de tömegközlekedéssel és kerékpárral is kényelmesen el lehet érni.

Háremhölgyek kertje

Duna-Dráva nemzeti park

Babócsa a Dél-Dunántúlon helyezkedik el. Egy hagyomány szerint a bevonuló törökök a falu mellett nárciszokat telepítettek a basa háremhölgyeinek, így jött létre a háremhölgyek kertje. Április és május tájékán a 12 hektáros területet egy fehér viráglepel borítja. A nárciszkert érintetlenül maradt fél évszázadon keresztül és kényelmes, egyenes terepen helyezkedik el.

Jó tudni!

A nárciszok mellett érdemes megnézni az itt található középkori templomromot és egy várrom maradványait is, de találsz a környéken egy kastélyt is. Egy gyógyhatású termálfürdőt is meglátogathatsz a túra után, hogy meg tudd pihentetni az elfáradt ízületeidet.

Káli medence

A Káli-medence

A Balaton felett Zánkától Badacsonyig húzódik egy enyhén dombos vidék, tele természeti csodákkal. A Dunántúl ezen része minden évszakban remek kikapcsolódást tud nyújtani. A színes növényvilág és a kis falvak vendégváró hangulata olyan dolog, amiért bőven érdemes ide ellátogatni.

Akár egy teljes hétvégére kiszabadulhatsz ide a városi pörgésből. A sóskáli templomromot, a szentbékkállai kőtengert és a tanúhegyek környékét vétek kihagyni. A falusi népi motívumokkal festett házak bármikor rabul tudnak ejteni és természetesen az ásványvízforrást se felejtsd le a listádról Kékkúton.

A mozgás mellett viszont más is kell a porcaidnak, hogy teljesen felépüljenek. Ha pedig egyre jobb a porcaid állapota, akkor még több helyre tudsz elmenni és még gyorsabban fogsz tudni meggyógyulni. A porcaidnak kollagénre és vitaminra van szüksége, ezeket pedig legegyszerűbben úgy tudod bevinni, ha választasz egy olyan porcerősítőt, amiben mindkettő megvan. Ilyen gyógymód az Artroflex Plus, amit direkt neked fejlesztettünk ki, hogy minél hamarabb visszatérhess az eddigi kerékvágásba. Itt rendelheted meg.

Összefoglalva, erre barangolj a Dunántúlon

Itt az idő, hogy végre kiszabadulj otthonról és újra felfedezd a körülötted lévő természetet. A friss levegő a testedre és főleg az ízületeidre is jó hatással van.

Valószínűleg sok helyen hallottad már, hogy milyen jót tesz a porckopásnak, ha mozogsz. Neked erről valószínűleg más elképzeléseid vannak, de kétségtelenül ez teszi a legtöbbet a porcaidért.

A séta jó hatással van az ízületekre, késelteti az öregedésüket. A friss levegőn való séta pedig csökkenti az általad érzett ízületi fájdalmakat és felfrissíti a porcaidat.

A Vasi hegyháton április elején nyílik meg a Jeli Varázskert. Vannak kényelmesen egyenes, térkövezett utak, de ha jobban érzed magad, a dombos, fenyvesekkel övezett ösvényeken is kipróbálhatod magad. Az arborétum legnagyobb nevezetessége a májusban kezdődő rododendronvirágzás.

A Duna-Dráva Nemzeti Parkban Babócsa mellett nárciszokat telepítettek a törökök, így jött létre a háremhölgyek kertje. Április és május tájékán a 12 hektáros területet egy fehér viráglepel borítja. A nárciszkert érintetlenül maradt fél évszázadon keresztül és kényelmes, egyenes terepen helyezkedik el.

A káli medence a Balaton felett Zánkától Badacsonyig húzódó enyhén dombos vidék, tele természeti csodákkal. Akár egy teljes hétvégére kiszabadulhatsz ide a városi pörgésből. A sóskáli templomromot, a szentbékkállai kőtengert és a tanúhegyek környékét vétek kihagyni.

A mozgás mellett viszont más is kell a porcaidnak, hogy teljesen felépüljenek. Kollagénre és vitaminra van szükségük, ezeket pedig legegyszerűbben úgy tudod bevinni, ha választasz egy olyan porcerősítőt, amiben mindkettő megvan. Ilyen jó választás az Artroflex Plus, amit direkt neked fejlesztettünk ki, hogy minél hamarabb visszatérhess az eddigi kerékvágásba. Itt rendelheted meg.

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.