A tűzrakóhelyek jótékony hatása az ízületekre

Tűzrakó hely

A tűzrakóhelyek jótékony hatása az ízületekre

Az előző cikkemből megtudhattad, hogy mit érdemes kipróbálni grillezéskor, hogy valami egészségeset és finomat egyél. De sajnos nem mindenkinek adatik meg az, hogy kimenjen a saját kertjébe, így sokan nem tudják megélni ezeket a pozitív élményeket.

Ezért jó megoldás, ha nincs tűzgyújtási tilalom, hogy kimész a természetbe és keresel egy hangulatos szabadtéri tűzrakó helyet. Szerencsére az egész ország területén lehet találni jól kiépített, kényelmesen elérhető, mégis egy kis privát szférát is biztosító tűzrakó helyeket. Úgyhogy azon a pár darabon túl, amit itt ki fogok emelni, érdemes körülnézni, hogy a te környékeden hol van hasonló.

Miért jó szabadtéren sütni?

Amellett, hogy rengeteg egészséges finomságot tudsz készíteni, annak, hogy kimozdulsz több egészségügyi előnye is van.

Először is, szabad levegőn vagy ilyenkor, a friss levegő pedig nagyon jót tesz az ízületeidnek. A véredbe kerülő oxigén megkönnyíti a mozgást és még a fájdalmat is csillapítja. Ráadásul az oxigén felfrissíti a szervezeted sejtjeinek ellátását, így csökkentve az ízületi gyulladást és a duzzanatot. Ezen kívül az oxigéndús vér több ásványi anyagot tud szállítani, ezzel fel tudja gyorsítani a porcok regenerálódását is.

Másodszor, mozogsz. Ahhoz, hogy eljuss ezekre a helyekre, ki kell mozdulnod otthonról és sétálva vagy biciklizve tudsz megérkezni a kívánt tűzrakókhoz, ami pedig szintén a porcok előnyére válik. Az ízületeket mozgatni kell annak érdekében, hogy az anyagcsere folyamatok ne álljanak le és ne gyűljenek fel a gyulladást kiváltó anyagok. Azzal, hogy mozogsz, ezek az anyagok eltávolodnak a károsodott helytől, ezzel csökkentik a gyulladást és a fájdalmat.

Tűzrakó hely

Hova menjünk?

A következő tűzrakó helyek inkább Budapest környékén találhatóak. Azért ezeket választottam, mert az összes többi város környékén könnyebb találni ilyen helyeket, és ebből a nagyvárosból nehezebb elvonulni a természet ölelésébe.

Ha már a természet közelségét említettem, Normafán több kijelölt tűzrakóhelyet is találsz. A tágas rétek és árnyékoló fák között nagyon jól elhelyezkedő pontokon lehet tüzet rakni és piknikezni.

A II. kerületben a Hűvösvölgyi Nagyrét és a Virágos-nyereg tanösvényein is találsz tűzrakó helyeket. Kiegészítő programként nagyon jó lehetőség a gyerekekkel végig menni a tanösvényeken és tanulni a körülöttetek lévő természetről. A tűzrakó helyek környékén találsz játszóteret és tornapályát is, hogy legyen mivel elütni az időt, amíg sül a túrázás után jól megérdemelt jutalom.

Jó tudni!

A XI. kerületben a kamaraerdei Nagy-tisztáson még az eső elől is el tudtok bújni egy menedékhelyre. A kényelmes sütögetést itt 3 tűzrakóhely is biztosítja és ha már mindenki tele van, az itt lévő tanösvényt is érdemes végig járni.

Pesten is vannak lehetőségek

Pesten is vár tűzrakóhely, Farkaserdő mellett 4 helyen is le lehet telepedni. Ráadásul a nemrég felújított és kiépített pihenőhelyen már padokon és asztalokon is el lehet helyezkedni. Ha inkább a városban maradnál, a halmi erdei játszótérnél lehet a legjobban letelepedni a kisebb gyerekekkel. A kicsik így is zöld környezetben vannak, a nagyok pedig élvezhetik a sütögetés minden előnyét.

Tűzrakó hely

Vidéki gyógyító helyek

Néhány vidéki tűzrakóhely is érdekes lehet, ha úgy döntesz kirándulni viszed a családot.

A nagyhegyesi Kráter-tó egy Debrecentől fél órára található kiránduló- és horgászhely, ahol akár ki is foghatjátok azt, amit a tűzön elkészítetek.

A bakonyi Cuha-völgy a sűrű erdők és csobogó patakok helyszíne. Kiadós túrákat lehet itt tenni minden nehézségi szinten. Az ösvények mellett vagy végén pedig mindig találsz egy-egy tűzrakóhelyet, ahol meg lehet pihenni és elkészíteni a csemegét.

Persze a tűzrakáskor betartandó óvitézkedéseknek mindig nézz utána és figyelj oda, mert egy álom kiruccanásból könnyen lehet rémálom, ha a tűz nincs kordában tartva.

Ez a kellemes nyári program sokat tud segíteni a közérzeteden és a porcaidon egyaránt. És hogy ne legyen gondod az ízületeiddel, érdemes kipróbálni egy porcerősítő módszert is. Az a legjobb, ha a porcerősítő, amit használsz, nem csak az porcaid állapotán segít, hanem csökkenti a gyulladást és a fájdalmat is. Így a gyógyulás folyamata alatt is ki tudod használni a jó időt. Tudok is ajánlani neked egy ilyet. Az Artroflex Plus kapszula pont erre lett kitalálva. Itt érheted el.

Összefoglalva, erre is mehetsz sütögetni

Sajnos nem mindenkinek adatik meg az, hogy kimenjen a saját kertjébe, így sokan kimaradnak ezekből a pozitív élményekből. Ezért jó megoldás, ha nincs tűzgyújtási tilalom, hogy kimész a természetbe és keresel egy hangulatos szabadtéri tűzrakó helyet.

Amellett, hogy rengeteg egészséges finomságot tudsz készíteni, annak, hogy kimozdulsz több egészségügyi előnye is van.

Először is, a szabad levegőn véredbe kerülő oxigén megkönnyíti a mozgást és még a fájdalmat is csillapítja. Ráadásul csökkenti az ízületi gyulladást és a duzzanatot.

Másodszor, mozogsz. Az ízületeket mozgatni kell annak érdekében, hogy ne gyűljenek fel a gyulladást kiváltó anyagok. Azzal, hogy mozogsz, ezek az anyagok eltávolodnak a károsodott helytől, ezzel csökkentik a gyulladást és a fájdalmat.

Normafán több kijelölt tűzrakóhelyet is találsz. A II. kerületben pedig a Hűvösvölgyi Nagyrét és a Virágos-nyereg tanösvényein is megpihenhetsz.

Pesten is vár tűzrakóhely, Farkaserdő mellett 4 helyen is le lehet telepedni. Ráadásul a nemrég felújított és kiépített pihenőhelyen már padokon és asztalokon is el lehet helyezkedni.

Néhány vidéki tűzrakóhely is érdekes lehet, ha úgy döntesz kirándulni viszed a családot.

A nagyhegyesi Kráter-tó és a bakonyi Cuha-völgy is a kirándulni vágyók nagy kedvence.

Hogy a legkisebb gondod se legyen az ízületeiddel érdemes kipróbálni egy olyan porcerősítő, ami csökkenti a gyulladást és a fájdalmat is. Így a gyógyulás folyamata alatt is ki tudod használni a jó időt. Az Artrofelx Plus kapszula pont erre lett kitalálva. Itt érheted el.

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.