Ezt edd reggelire, hogy megszűnjön a porckopásod

Tojás porckopásra

Ezt edd reggelire, hogy megszűnjön a porckopásod

Egy olyan ételről fogok neked írni, amiben szinte az összes vitamin és ásványi anyag megtalálható, ami nélkülözhetetlen a szervezeted számára. Ezek a vitaminok és ásványi anyagok nagyban hozzájárulnak a porcaid, csontjaid és izmaid egészségéhez. Zsírszegény és számtalan módon elkészíthető és fogyasztható. És még a te hűtődben is van belőle.

A tojás valamilyen formában a legtöbb ember étrendjében szerepel. Érdemes viszont naponta legalább egyszer beiktatni az értendedbe, hiszen rengeteg olyan vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amik segítenek artrózis esetén. És ezek az ásványi anyagok a szervezetebe beépülve segíthetnek neked a porckopásod és fájdalmad enyhítésében.

12 roppant egyszerű módja a fájdalomcsillapításnak

A tojásban 12 féle B-vitamin található meg. Ezeket három csoportra oszthatjuk attól függően, hogy mi a jótékony hatásuk a porckopásra.

  • Az első csoport az B1, B6 és B12 hatékony fájdalomcsillapítóként működik a szervezetedben. Ráadásul képes erősíteni a fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő gyógyszerek hatását.
  • A második csoport a B3, B9 és B12 kiválóan tudja javítani a mozgékonyságodat.
  • A harmadik csoport a B6 és B9 segít megelőzni és kezelni a porckopásodat és az általa okozott fájdalmakat is.

A B-vitamin minden formája megtalálható a tejtermékekben, sertéshúsban és persze a tojásban. Így egy jó vitaminbomba lehet a reggeli szalonnástojás tejjel. Egy tojással 17%-át tudod fedezni a napi ajánlott B-vitamin bevitelnek.

Ez létfontosságú a porcok egészségének megőrzéséért

A kálcium egy létfontosságú építőeleme a sejteknek, főleg a csontoknak és a porcoknak. Ez adja az építőanyagot a kötőszöveteknek, így képes a megfelelő mennyiség belőle erősíteni a porcokat. Ahogy a helyi orvos is mindig mondja a betegeinek:

  • Ha minden nap beviszi a napi kálcium adagot, nem lesz többet gondja arra, hogy fájdalomcsillapítókon éljen. Meg fognak erősödni az ízületei és még a porckopás is kevésbé lesz valószínű.

A napi ajánlott dózis 700-1300 mg, és igazából az ennél nagyobb bevitelnek nincs is már több hatása. De ez teljes mértékben fedezhető a tudatos és megfontolt táplálkozással.

Egy roppant egyszerű megoldás a porckopásra

A foszfor a második legnagyobb mennyiségben jelenlevő ásvány a szervezetedben. Ennek nagy része a csontokban és porcokban van, beépülve. A foszfor elősegíti a kálcium beépülését akár 50%-kal, így fontos, hogy elegendő mennyiségű legyen a szervezetben. A foszforfogyasztás felgyorsítja a porcok regenerálódását és serkenti a kollagén termelését. Ezáltal képes nagymértékben regenerálni a porcokat.

Jó tudni!

A foszfor szinte minden élelmiszerben megtalálható valamilyen mennyiségben. Ráadásul adalékanyagként is egyre többet. Egy tojással a napi ajánlott foszforbevitel 15%-át tudod fedezni. Viszont, mivel a szervezetednek egyre többre van belőle szüksége, hogy megtartsa a csontjaid és ízületeid állapotát, idővel nem elég csak az étkezéssel bevinni. Kiegészítő tablettákkal viszont megfelelő mértékben tudod pótolni a szervezeted számára szükséges mennyiséget.

Tojás porckopásra

A napfény ereje porckopás ellen

A tojássárgája jelentős mennyiségben tartalmaz D-vitamint. Egy tojással a napi ajánlott D-vitamin bevitel 18%-át tudod bevinni, ami már magában nagyon jó a szervezetednek. A D-vitamin felel a kálcium és a foszfor beépítéséért. Ezért hiányával ezek az ásványi anyagok sem tudnak hasznosulni a megfelelő helyen. Ha pedig nem épülnek be megfelelően olyan problémák léphetnek fel, ami a porcokban és ízületekben jelentkezhetnek.

Tehát, ha artrózis ellen küzdesz, érdemes a foszfor és kálcium tabletták mellé megfelelő mennyiségű D- vitamint is biztosítani, hogy az ásványok hatékonyan tudjanak segíteni. Nyáron a szervezet a napfény hatására könnyen elő tudja állítani, viszont a kevésbé napos időszakokban pótolni kell.

A porcok teljes helyreállításához viszont nem mindig elég az egészséges táplálkozás. A teljes regeneráláshoz olyan dolgok is kellenek, amelyek például az Artroflex Pluszban vannak meg. Ilyen a nagy dózisú C-vitamin, ami ideális mértékben tudja megtámogatni a porcaidat. És a kollagén, ami beépülve felgyorsítja porcaid regenerációját. Itt tudod megrendelni.

Összefoglalva, ezért szuperélelmiszer a tojás

A tojásban szinte az összes vitamin és ásványi anyag megtalálható, ami nélkülözhetetlen a szervezeted számára. Ezek a vitaminok és ásványi anyagok nagyban hozzájárulnak a porcaid, csontjaid és izmaid egészségéhez. Ezek a szervezetebe beépülve segíthetnek neked a porckopásod és fájdalmad enyhítésében.

A B-vitaminoknak rengeteg pozitív hatása van. Hatékony fájdalomcsillapítóként működnek és képesek erősíteni a fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő gyógyszerek hatását. Javítják a mozgékonyságodat. Megelőzik és kezelik a porckopásodat és a fájdalmakat is.

A kálcium létfontosságú felépítőeleme a csontoknak és a porcoknak. A napi ajánlott dózis 700-1300 mg, és ez teljes mértékben fedezhető a tudatos és megfontolt táplálkozással.

A foszfor a második legnagyobb mennyiségben jelenlevő ásvány a szervezetedben. A foszfor elősegíti a kálcium beépülését. A foszforfogyasztás felgyorsítja a porcok regenerálódását és serkenti a kollagén termelését. Ezáltal képes nagymértékben regenerálni a porcokat.

A D-vitamin felel a kálcium és a foszfor beépítéséért. Ezért hiányával ezek az ásványi anyagok sem tudnak hasznosulni a megfelelő helyen. Nyáron a szervezet a napfény hatására könnyen elő tuja állítani, viszont a kevésbé napos időszakokban pótolni kell. A halak és tejtermékek mellett a tojássárgája tartalmaz jelentős mennyiségben D-vitamint.

A porcok teljes regeneráláshoz olyan dolgok is kellenek, ami például az Artroflex Pluszban vannak meg. Ilyen a nagy dózisú C-vitamin, ami ideális mértékben tudja megtámogatni a porcaidat. És a kollagén, ami beépülve felgyorsítja porcaid regenerációját. Itt tudod megrendelni.

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.