A dihidrogén-monoxid hatásai a porcokra

Víz porckopásra

A dihidrogén-monoxid hatásai a porcokra

Sokan nem tudnak róla, de van egy nagyon jó porcerősítő ital mindenki otthonában. Sokszor hallod milyen fontos az egészséged megőrzésében, mégsem fordítasz rá elég figyelmet. Létfontosságú a porcoknak, hiszen ebből nyerik a rugalmasságukat és a felépítésük több mint 50%-a is ebből származik. Ez pedig nem más, mint a dihidrogén-monoxid (H2O), vagy köznapi nevén a víz.

Idővel a porcok folyadéktartalma természetesen csökken. Emiatt A porc merevebbé és sérülékennyé válik, ezért is fontos annak pótlása. Napi minimum 3 liter víz megfelelő porcerősítőként szolgál. És jelentősen csökkentheti a későbbi porckopás kialakulásának kockázatát. Ugyanis a víz bekerül a véráramba és a hígabb vér jobban hidratálva tudja tartani a porcokat. Lesz elég kenőanyag a csontok között, így nem fognak fájni az ízületeid.

Az egészséges porc megfelelő folyadékbevitel mellett viszonylag hajlékony és rugalmas. Ez azért szükséges, hogy hatékonyan el tudja nyelni a mozgás okozta rezgéseket és ne a csontok legyenek vele terhelve. Valamint a jól hidratált porcban a sérülések mértéke is minimális marad.

Mi történik, ha nincs hidratálva a porcod?

Ha a porcokban tartós a vízhiány, akkor jelentősen károsodnak az ízületek porckopást és gyulladást okozva.

Víz hiányában…

  1. A vízhiányos porcban a súrlódás mértéke az ízületekben megnövekszik. És mivel a porc víz nélkül elvesztette a rugalmasságát, ezért el tud deformálódni.
  2. Ezáltal porcok felszíne felpuhul és lassan felmorzsolódik. Ennek hatására terhelés alatt a porcok kopni kezdenek.
  3. Ez ízületi és derékfájdalmakhoz vezet idővel. Ez a fájdalom jelzi, hogy a porcok dehidratáltak, és nem jut nekik elég víz.

Ezt tudod kezelni azzal, hogy időközönként megiszod a napi vízadagodat.

Ezért hanyagold az üdítőfogyasztást, ha porckopásod van

És itt megjegyezheted, hogy:

  • De én eleget iszom. Megiszom a 2 liter kólát vagy jaffát vagy ásványvizet.

Erre én válaszolok:

  • Sajnos az nem jó. Ezek nagyon cukros italok. Ezek, sajnos, nem tesznek jót neked, bármennyit is iszol meg belőlük. A sok cukor csak fokozza a gyulladást az ízületeidben.

A szénsavas és a cukros üdítők, szörpök nemhogy segítenek, inkább ártanak a porcaidnak. Ugyanis a bennük lévő cukor gyulladást tud kiváltani az ízületeidben, ami gyakorta együtt jár a porckopással.

Ráadásul, a túl sok cukros ital fogyasztása komoly hosszútávú következményekkel járhat. Úgymint magas vércukorszint, és akár cukorbetegség. Ha feladod az üdítőket, nemcsak a porcaidnak teszel jót. Pár kilót is le tudsz dobni, nem is beszélve arról, hogy mennyit tudsz spórolni.

A nagy mennyiségű kávéfogyasztás sem ajánlott. A koffeinnek vízhajtó hatása van, így valamennyire dehidratálja a szervezetet. Kompenzálni bizonyos mértékig lehet, ha elegendő vizet iszol mellé. Egy csésze kávéhoz 2 pohár víz fogyasztása ajánlott. És persze figyelj, ha cukrot raksz a kávéba, annak már nem csak vízhajtó hatása lesz, hanem akár gyulladást is előidézhet. Úgyhogy ezt inkább kerüld el.

Ugyanez a helyzet az alkoholfogyasztással. Az alkohol is dehidratálja a szervezetet és gyulladást is okozhat a porcoknál.

Víz porckopásra

Ezt csináld a vizeddel, jót tesz a porcaidnak

Ha már meguntad a sima vizet és valami másra vágysz, így is marad rengeteg lehetőséged.

  1. Először is legegyszerűbb, a citromos víz, avagy limonádé. És a citromlé tele van C-vitaminnal is persze, ami nagyon jót tesz az ízületeidnek.
  2. Az uborkás víz is egy nagyon jó megoldás. Rengeteg antioxidáns és ásvány jut a szervezetbe általa. Az uborka méghozzá gyulladáscsökkentő hatású is.
  3. Gyógynövényes tea. A gyömbér és a kamilla például gyulladáscsökkentő hatása miatt még enyhülést is hozhat, ha gyulladásban vannak az ízületeid porckopás miatt. A gyömbér még az emésztésre is pozitívan hat.

Így tehát nem kell aggódnod és kellemesen változatossá tudod tenni az italaidat is.

Jó tudni!

A víz másban is tud segíteni neked. A porckopásos panaszokat sokban javítja a rendszeres méregtelenítés, a káros anyagok kimosása a szervezetből. A napi 3 liter víz bevitele jó segítség a méregtelenítésben. Mellette méregtelenítő tea vagy zöldtea fogyasztása teljessé tudja tenni a hatást.

Annyit érdemes megemlíteni, hogy ha csak és kizárólag vizet iszol innentől, attól nem jönnek rendbe varázslatos módon a porcaid. Viszont a megfelelő kiegészítő anyagok szedésével, mint a kollagén vagy kurkumin, bizony megfordítható a pocok leépülése. Az Artroflex Pluszban ezt megtalálod és még többet is. Egy próbát mindenképpen megér. Itt tudod megrendelni.

Összefoglalva, ezt a csodaszert használd porckopásra.

Nagyon jó porcerősítő ital a víz. Létfontosságú a porcoknak, hiszen ebből nyerik a rugalmasságukat és a felépítésük több mint 50%-a is ebből származik.

Napi minimum 3 liter víz megfelelő porcerősítőként szolgál. Ez jelentősen csökkentheti a későbbi porckopás kialakulásának kockázatát. Hiszen az egészséges porc megfelelő folyadékbevitel mellett viszonylag hajlékony és rugalmas.

Víz hiányában a porcok felszíne felpuhul és lassan felmorzsolódik. Ennek hatására terhelés alatt kopni kezdenek. Ez pedig ízületi és derékfájdalmakhoz vezet idővel. Ezt tudod kezelni azzal, hogy megiszod a napi megfelelő vízmennyiséget.

A cukros üdítők, szörpök inkább ártanak a porcaidnak. A bennük lévő cukor gyulladást tud kiváltani az ízületeidben, ami gyakorta együtt jár a porckopással. Fogyasztásuk akár komoly hosszútávú következményekkel járhat. Úgymint magas vércukorszint, és akár cukorbetegség.

A koffeinnek vízhajtó hatása van, így amit azelőtt megittál, azt eltűnteti a szervezetből. Ezért egy csésze kávéhoz 2 pohár víz fogyasztása ajánlott. Az alkohol dehidratálja a szervezetet és gyulladást is okozhat a porcoknál.

Ha már meguntad a sima vizet és valami másra vágysz, így is marad rengeteg lehetőséged.

A citromos víz, avagy limonádé tele van C-vitaminnal is és nagyon jót tesz az ízületeidnek. Az uborkás víz rengeteg antioxidánsot és ásványt tartalmaz. Az uborka méghozzá gyulladáscsökkentő hatású is. A gyömbérből és a kamillából készül gyógytea például gyulladáscsökkentő hatása miatt enyhülést hoz.

A víztől azonban nem jönnek rendbe varázslatos módon a porcaid. Kellenek hozzá a megfelelő kiegészítő anyagok is, mint a kollagén vagy kurkumin. Az Artroflex Pluszban ezt megtalálod és még többet is. Itt tudod megrendelni.

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.