Ezeket porcvédő fűszereket ültesd a kertbe

Fűszerek

Ezeket porcvédő fűszereket ültesd a kertbe

Valószínűleg számtalanszor hallottál és olvastál arról, hogy helyes és kiegyensúlyozott táplálkozással elkerülhetőek és javíthatóak a porckopás tünetei. A népi gyógyászat által felfedezett gyógymódok közül egyre többet igazolnak tudományos, modern módszerekkel is.

Több olyan gyógynövény van, ami segít ízületi porckopás esetén, viszont te inkább úgy gondolsz rájuk, mint egyszerű fűszernövényekre. Ezek megvédik az ízületeidet a további károsodástól és hatékonyan kezelik a gyulladást.

Ezek a királyfű hatásai a porckopásra

A népnyelv sokáig királyfűnek nevezte a bazsalikomot, mivel a görög baszileusz (király) szóból ered a neve. Esküdni mernék, hogy akár minden évben kerül bazsalikom a te konyhakertedbe is. Ezt a különleges ízvilágú és széles felhasználási területen remekelő fűszernövényt már évszázadok óta használják gyulladásos panaszok kezelésére.

A bazsalikomban rengeteg antioxidáns van, ami antibakteriális tulajdonságokkal ruházza fel. Ezzel hozzájárul a gyulladás és a duzzanat csökkenéséhez.

Marika néni minden évben ültet magának egy kis konyhakertet. Amikor megláttam, hogy bazsalikom is került a fűszerek közé elmeséltem neki, hogy mennyi mindent tud.

  • Azon kívül pedig, hogy csökkenti a duzzanatot, még visszaadja a mozgástartomány egy részét is.
  • Ez nagyon jó hír! Akkor több olasz receptet kell keresnem, hogy tudjam sokat használni a bazsalikomot.
  • Nem feltétlenül kell hozzá olasz recept. A bazsalikom bárminek nagyon jó ízvilágot tud adni.

Ízületi gyulladás és porckopás esetén tehát erősen ajánlott naponta fogyasztani, hiszen csökkenti a duzzanatot és a gyulladást.

Rozmaring

Napóleon ezt használta a térdére

Egy másik fűszernövény, amit érdemes ilyenkor ültetni, az nem más, mint a rozmaring. Ezt a különleges növényt már az ókorban is használták és Európa legnagyobb uralkodói gyógyították vele az ízületi panaszaikat.

A kutatások során a rozmaring esetében mutatták ki az egyik legerősebb gyulladás ellen védő anyagot. Ez nem csoda, hiszen gazdag antioxidánsokban és rengeteg gyulladáscsökkentő hatóanyagot tartalmaz.

Fontos tulajdonsága emellett a sejtvédő ereje. A rozmaringban lévő antioxidánsok védőburkot képeznek a sejtek körül. Ez a burok pedig meg tudja akadályozni, hogy a porcaid tovább kopjanak.

Ez a csodás fűszernövény mindezen kívül még érzéstelenítő, tehát fájdalomcsillapító hatással is bír. A benne lévő mentol pedig enyhén hűsít is.

Így hát látszik, hogy a rozmaring a gyulladás- és fájdalomcsillapító hatásaival, nem hiányozhat a kertedből.

Csípős megoldás a porckopásra

Ezt a fűszernövényt már nem lehet minden kertben megtalálni, mégis érdemes megpróbálkozni az ültetésével. A világon lévő számtalan paprika között a chili különleges helyet foglal el. A benne lévő kapszaicinnak és antioxidánsoknak köszönhetően fel tudod venni vele a harcot porckopás tünetei ellen.

Tehát a paprika csípős ízét adó kapszaicin miatt van az, hogy a chili sikeres a gyulladás elleni küzdelemben. Minél csípősebb a paprika, annál több hatóanyagot tartalmaz és annál többet tud segíteni a gyulladások eltávolításában.

A kapszaicin másik jó tulajdonsága, hogy fájdalomcsillapítóként is hatásos. Alkalmazása orvosi körökben is elég gyakori.

Jó tudni!

A paprikában magas a béta-karotin szint, amiből a szervezeted vitaminokat tud hasznosítani. A chili paprika a számunkra elérhető egyik leggazdagabb C-vitamin forrás. A C-vitamin pedig a legfontosabb vitamin, ami segít a porcaid helyreállásában.

Csalán

Te tudod, hogy mire jó a csalán?

A következő gyógynövénnyel ugyan nem szoktad az ételeidet ízesíteni, de teát készíthetsz belőle. És nem is a fűszerek közt fogod megtalálni, hanem a kert elhagyatottabb részein és az árkok szélén.

A csalán gazdag a flavonoidokban és antioxidánsokban is, amik nagyon jól tudják semlegesíteni a káros hatású szabad gyököket. Emellett rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz, amik hasznosak az ízületek megóvásában.

Képes csökkenteni az ízületi gyulladást és az általa okozott fájdalmat is. Antibakteriális hatásának köszönhetően eltűnteti a gyulladást létrehozó kórokozókat és csökkenti a duzzanatot is. Ezzel segít visszaadni az ízület mozgékonyságának egy részét, minden fájdalom nélkül.

Ezekkel a fűszerekkel és gyógynövényekkel megteheted az elő lépéseket afelé, hogy ne legyen minden nap fájdalommal teli. Viszont ez magában sajnos nem elég, hogy a tüneteid végleg eltűnjenek és meggyógyulj. Ehhez komplex és kipróbált módszer szükséges. A C-vitamin már egy jó kiindulási pont, de kellenek más fontos összetevők is a felépüléshez. Ezek az összetevők mind megtalálhatóak az Artroflex Plus-ban, így gyorsabban fel tudsz épülni. Itt nézheted meg miről van szó.

Összefoglalva, ezt ültesd a kertbe most tavasszal

Valószínűleg számtalanszor hallottál és olvastál arról, hogy a helyes táplálkozással elkerülhetőek és javíthatóak a porckopás tünetei. Több olyan fűszernövény van, ami segít ízületi porckopás esetén, megvédik az ízületeidet a további károsodásoktól és hatékonyan kezelik a gyulladást.

A bazsalikomot már évszázadok óta használják gyulladásos panaszok kezelésére. Rengeteg antioxidáns van benne, ezzel hozzájárul a gyulladás és a duzzanat csökkenéséhez. Segíti a mozgástartomány visszaszerzését és enyhíti a fájdalmat.

Egy másik fűszernövény, amit érdemes ilyenkor ültetni, az a rozmaring. Gazdag antioxidánsokban és rengeteg gyulladáscsökkentő hatóanyagot tartalmaz. A rozmaringban lévő antioxidánsok ráadásul védőburkot képeznek a sejtek körül. Ez a burok pedig meg tudja akadályozni, hogy a porcaid tovább kopjanak.

A világon lévő számtalan paprika között a chili különleges helyet foglal el. A paprika csípős ízét adó kapszaicinnak köszönhető az, hogy sikeres a gyulladás elleni küzdelemben. A kapszaicin másik jó tulajdonsága, hogy fájdalomcsillapítóként is hatásos.

A következő gyógynövénnyel ugyan nem szoktad az ételedet ízesíteni, de teát készíthetsz belőle. A csalán gazdag a flavonoidokban és antioxidánsokban is, amik képesek csökkenteni az ízületi gyulladást és az általa okozott fájdalmat is. Antibakteriális hatásának köszönhetően eltűnteti a gyulladást létrehozó kórokozókat és csökkenti a duzzanatot is.

A fűszernövényekkel és gyógynövényekkel megteheted az elő lépéseket afelé, hogy ne legyen minden nap fájdalommal teli. Viszont ez magában sajnos nem elég, hogy a tüneteid végleg eltűnjenek és meggyógyulj. Ehhez kellenek más fontos összetevők is a felépüléshez. Ezeket mind megtalálod az Artroflex Plus-ban. Itt nézheted meg miről van szó.

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.