2000 éves kínai gyógymód

Gyógygomba

2000 éves kínai gyógymód

Az ókori Kínában az orvosok kifejlesztettek egy igen hasznos módszert arra, hogy a krónikus betegségeket kezeljék és megelőzzék. Ez a gyógymód immunerősítő és gyulladásgátló hatásai miatt napjainkban is egyre nagyobb figyelmet kap, és a jövőben innovatív gyógyszerek természetes forrása is lehet.

Talán már te is hallottál a gyógygombák csodás hatásáról. A gyógygomba ízületekre gyakorolt hatása annyira pozitív, hogy helyettesíteni tudná a legtöbb mesterséges gyulladáscsökkentő gyógyszert.

A porckopás esetén az ízületekben létrejövő gyulladást a szervezetben megjelenő enzimek okozzák. A gyógygombában lévő vegyületek viszont blokkolni tudják ezeknek az enzimeknek a működését, így megakadályozva az új gyulladás kialakulását és csökkentve a már jelen lévőt.

Gombasztikus megoldás az ízületeknek

A jótékony gombák a pozitív hatású vegyületek egész hadát tudják kínálni a szervezetednek. Ezek a vegyületek

  • immunmodulálóak,
  • rákellenesek,
  • vírus-ellenesek,
  • gyulladásgátlóak,
  • antioxidánsok.

Persze gombától és tárolástól is függ, hogy milyen vegyületek és milyen koncentrációban vannak jelen. Ezért különbözik a gombák felhasználási területe és hatékonysága is.

Számos gomba a bennük lévő fenolvegyületek miatt rendelkezik gyulladásgátló tulajdonsággal. Ezeket a vegyületeket kivonják a gombákból és felhasználják a gyógyszeriparban. Főleg étrend-kiegészítők készülnek belőle.

Gyógygomba

Miért csodás a kordimin?

Azok a tudósok, akik a kísérleteket végezték a pecsétviaszgombát (Ganoderma lucidum) használták fel. Az ebből kivont anyag sikeresen nyomta el a szervezet által válaszként termelt, gyulladást kiváltó enzimeket. Egy másik gombával is sikeresen kísérleteztek, ez pedig a kínai hernyógomba (Cordyceps sinensis) volt.

Az ebből a két gombából kivont kétféle peptiddel folytak főként a kísérletek. A triterénnel és a kordiminnal. Az ízületi fájdalomra és gyulladásra gyakorolt hatásukat vizsgálták. A kínai hagyományos orvoslásban a kordimint széles körben használják fájdalomcsillapításra. Brit tudósok kísérletei alapján ez a peptid ugyanolyan hatékony, mint a legtöbb hagyományos fájdalomcsillapító.

Emellett nagyon sikeres a gyulladás csökkentésében is, viszont ezt teljesen más módon éri el, mint a hagyományos gyulladáscsökkentő gyógyszerek. A kísérletek azt mutatják, hogy a kordimin blokkolja a porckopáskor fájdalmat okozó gyulladásos folyamatot.

Jó tudni!

Magyarországon is találsz gyógygombákat. Több kistermelő is árul méz állagú szérumokat, étrendkiegészítőket, amiket ki lehet próbálni. Olyan szempontból jók, hogy teljesen bio gombából itthon készítik a szérumokat, és valóban érezhető segítséget adnak.

Ezt nehéz megoldani a gombákkal

Az, hogy stabilan és nagyüzemi körülmények között lehessen gyógyszerekben használni a gyógygombák erejét, eléggé korlátozott.

Béla bácsi, a szomszédom, is elgondolkozott néhány technikai részleten, amit nem biztos, hogy lehet biztosítani ezeknek a fajoknak.

  • Én úgy tudom, hogy ezeket a gombafajokat nem igazán lehet üvegházakban termeszteni. Így nem kapnak a gyárak folyamatos ellátást.
  • Igazad van! Ráadásul a gombák között nagyon eltérő, hogy mennyi hatóanyagot lehet belőlük kinyerni.

A legnagyobb probléma mégis az, hogy a jelenleg használt gombák gyulladásgátló hatását nyers kivonatok és különféle oldószeres kivonatok segítségével mutatták be. Tehát nem tudjuk biztosan, hogy melyik vegyület aktív és hogy mik a lehetséges mellékhatások. Ahhoz, hogy étrend-kiegészítőből gyógyszer lehessen, meg kell határozni a pontos dózist és klinikailag is ki kell vizsgálni.

És még az orvosi kezelést sem tudja helyettesíteni. Valóban hatékony kiegészítő kezelésként, viszont arra nem képes, hogy teljes mértékben megszűntesse a fájdalmat és a gyulladást. Ezért azt javaslom, hogy mellette mindenképpen használj egy olyan gyógymódot, ami mélyebbre hatóan tud segíteni. A mélyebbre ható kezeléshez pedig próbáld ki az Artroflex Plus kapszulát, a gyors gyógyulás érdekében. Tudj meg róla többet.

Gyógygomba

Tehát, miért jó kipróbálni a gombákat?

A porckopás esetén az ízületekben létrejövő gyulladást a szervezetben megjelenő enzimek okozzák. A gyógygombában lévő vegyületek viszont blokkolni tudják ezeknek az enzimeknek a működését.

A jótékony gombák a pozitív hatású vegyületek egész hadát tudják kínálni. Ezek a vegyületek immunmodulálóak, gyulladásgátlóak és antioxidánsok is. Számos gomba a bennük lévő fenolvegyületek miatt rendelkezik gyulladásgátló tulajdonsággal.

A pecsétviaszgombából (Ganoderma lucidum) kivont anyag sikeresen nyomja el a szervezet által válaszként termelődő, gyulladást kiváltó enzimeket. A kínai hagyományos orvoslásban a kordimint széles körben használják fájdalomcsillapításra. Brit tudósok kísérletei alapján ez a peptid ugyanolyan hatékony, mint a legtöbb fájdalomcsillapító.

Emellett nagyon sikeres a gyulladás csökkentésében is, a kordimin blokkolja a porckopáskor fájdalmat okozó gyulladásos folyamatot.

Ezeket a gombafajokat nem igazán lehet üvegházakban termeszteni, ráadásul a gombák között nagyon eltérő, hogy mennyi hatóanyagot lehet belőlük kinyerni. A legnagyobb probléma mégis az, hogy a jelenleg használt gombák gyulladásgátló hatását különféle oldószeres kivonatok segítségével mutatták be. Tehát nem tudjuk biztosan, hogy melyik vegyület aktív és ezt klinikailag is ki kell vizsgálni.

A gyógygomba valóban hatékony kiegészítő kezelésként, viszont arra nem képes, hogy teljes mértékben megszűntesse a fájdalmat és a gyulladást. Ezért azt javaslom, hogy a mélyebbre ható kezeléshez próbáld ki az Artroflex kapszulát, a gyors gyógyulás érdekében. Tudj meg róla többet.

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.