Hétköznapi gyulladáscsökkentők a kamrádból

Hétköznapi gyulladáscsökkentők a kamrádból

A mindennapokban használt élelmiszerek igazán különleges hatással tudnak lenni a szervezetedre. Van, amiket naponta fogyasztasz, van, amiket csak ünnepekor vagy bizonyos évszakokban, viszont egytől-egyik támogatják az ízületeid egészségét.

A fejlett orvostudománynak köszönhetően már sokféle módszert választhatsz az ízületi gyulladás és a fájdalmaid kezelésére. Sajnos azonban amit az orvosok nem mondanak el, az az, hogy megéri kipróbálni az egyszerű, természetes megoldásokat is.

Miért jó a mézeskalács-szezon az ízületeknek?

A karácsonyi szezon legtöbbet használt és legkönnyebben felismerhető fűszere a fahéj. Azonban érdemes az év többi részében is haználni, hiszen nem csak a süteményeknek, hanem az ízületeknek is nagy barátja.

A fahéjban több olyan anyag is megtalálható, aminek köszönhetően gyulladáscsökkentő hatása van. Továbbá remek antibakteriális összetétele van, ami segít a szervezetnek a gyulladásos folyamatok gyors leküzdésében.

Jó tudni!

Alapvetően 2 féle fahéj létezik. Amit a boltokban be tudsz szerezni az általában a kasszia fajta, aminek azért lehetnek káros hatásai, ha túl nagy mennyiségben fogyasztasz belőle. Amit inkább érdemes beszerezni az a ceyloni fahéj. Sokkal erősebbek a pozitív hatásai, és sokkal hatékonyabb fájdalomcsillapító is. Ennek pedig nincsenek mellékhatásai sem.

Micimackó kedvence az ízületi gyulladás ellen

A méz főleg cukorból és vízből van, így elgondolkozik az ember azon, hogy mégis miért van az, hogy ízületi fájdalmak esetén is hatékony. Ráadásul a cukor még gyulladást is elő tud idézni Most akkor, hogy is van ez? A méz a páratlan hatását a benne lévő enzimeknek, vitaminoknak, aromáknak és ásványi anyagoknak köszönheti.

 

A pityóka segít az ízületi fájdalmon?

A magyar hagyományos étrend elengedhetetlen része a burgonya. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy legalább háromféle nevét használjuk országszerte. Az a hír járja, hogy igazából semmi hasznos dolog nincs benne, csak átmegy a szervezeten. Ez azonban nem egészen így van.

A burgonya ugyanis gazdag antioxidánsokban és gyulladáscsökkentő anyagokban. Ezek elég hamar és hatékonyan tudják kezelni az ízületi gyulladás tüneteit. A krumpli egyik felhasználási módja az, ha burgonyalevet készítesz. A vékony szelekre vágott krumplit hagyd északára állni hideg vízben, majd reggel szűrd le és idd meg. Ennek a napi fogyasztása nagy mértékben tudja csökkenteni a fájdalmat.

De nem ez az egyetlen módja a krumpli használatának.

  • Marika néni! Úgy tudom maguk is használtak krumplit, ha fájt a térdük.
  • Én még édesanyámtól tanultam ezt a módszert, angyalom. Ő még azt csinálta, hogy a gerezdbe vágott burgonyát odakötötte a térdéhez.

Ezért volt Drakulának ízületi fájdalma

Drakula abban vétett, hogy mivel vámpír volt, nem léphetett kapcsolatba fokhagymával.

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.