Artrózist gyógyító kövek?

crystal-healing

 

Gyűjtsd a köveket, mert segíthetnek az ízületi porckopás kezelésében!

Elsőre elég furcsán hangzik a fenti felkérés. Mert hát sajnos, ha kövekről beszélünk az egészséget illetően, akkor szerintem Te is egyből a vesekőre vagy epekőre gondolsz. És hát őszintén szólva senki sem olyan bolond, hogy ezek közül bármelyiket is gyűjteni szeretné. Elvégre ezek mindegyike fájdalommal jár. Az artrózisod mellett még egy plusz fájdalom tényezőre biztos, hogy nem vágysz.

Megnyugtatásodra mondom, hogy nem vesekőre vagy epekőre gondoltam. De nem is az út mentén található kisebb-nagyobb kavicsokra. Azok gyűjtése se eredményezne semmi jót az ízületi fájdalmaid kezelése során.

Na de nem csigázlak tovább, hanem inkább elmondom, hogy egész pontosan milyen kőre vagy még pontosabban kövekre gondoltam.

Féldrága-, drágakövekről biztosan hallottál már, hiszen mindenki ismeri (ha nem is látott/tartott még a kezében) a gyémántot, zafírt vagy smaragdot. Sőt, újabban egyre népszerűbbek a többi kristályok és kövek is.

Amit viszont lehet, hogy nem tudsz, az az, hogy ezeknek a köveknek gyógyító hatásuk van. Vagy legalábbis gyógyító hatást tulajdonítanak nekik.

Michael Giengert tekintik a kristálygyógyászat úttörőjének és mondhatni ő volt az egyik legelkötelezettebb kutatója is ennek a területnek. Közel 30 évet szánt az életéből arra, hogy kutassa és bizonyítsa a kövek gyógyító hatását. Számos könyve is megjelent ezzel kapcsolatosan, melyek közül néhányat megtalálhatsz az itthoni könyvesboltok polcain is.

A mai fejlett technológiának köszönhetően sikerült fényt deríteni a kristályok tulajdonságaira. Így például az is kiderült, hogy nyomás vagy hő (akár testhőmérséklet) hatására is képesek megváltoztatni a polaritásukat. A polaritásuk felcserélése pedig energia kibocsájtással jár. Ezért lehet a természetgyógyászatban felhasználni a kristályokat is, mint kiegészítő kezelést nyújtó eszközöket.

Ami számomra még meglepő volt és ezért mindenképpen szeretném elmondani neked is, az az, hogy többféle képen alkalmazhatók ezek a gyógyító kövek.

  1. Van az az eset, amikor ékszerként (karkötő, nyaklánc, fülbevaló, gyűrű) hordja az ember ezeket a kristályokat és úgy fejtik ki a hatásukat.
  2. Van az az eset, amikor ha lehet, akkor specifikusan a problémás területre helyezik ezeket a köveket.
    1.  Ilyen lehet, mondjuk olyan térdvédő, ami a térd ízületi fájdalom és/vagy gyulladásának csökkentésére alkalmas kristály (oka)t tartalmaz, és azt viseli valaki állandóan.
    2. Vagy van az a megoldás, amikor egy ilyen kristályterápia ideje alatt, a szakavatott természetgyógyász a megfelelő köveket/kristályokat a problémás helyekre helyezi fel és csak a kezelés ideig vannak ”használatban” a kristályok. Tehát nem viseled állandóan magadon.
  3. Hihetetlen, de állítólag még akkor is használnak egyes gyógy kövek, ha a fürdővizünkbe tesszük őket és abban áztatjuk magunkat néhány percig.

De ha már annyit beszéltem ezekről a gyógyító kövekről általánosságban, akkor úgy érzem, hogy most már ideje lenne megosztanom Veled, hogy melyek azok a kövek, amik viselete és használata hozzájárulhatnak az ízületi porckopásod okozta fájdalmak csökkentéséhez és/vagy az ízületi gyulladáscsökkentéséhez.

Az ajánlott kövek:

Levendula jáde

levendula-jade

Segít újrarendezni az ízülteket és enyhíti az ízületi gyulladást is. Akut ízületi gyulladás fellángolás esetén is alkalmazható, de a krónikus ízületi gyulladásos fájdalom szempontjából hasznos lehet a használata. Segíti a jobb vérkeringést és energia áramlást valamint a toxikus (káros) anyagok kivezetéséhez is hozzájárul. Nem csak a gyulladás csökkentésére alkalmazható, de fájdalomcsillapításra is.

Kék apatit

kek-apatit

Segít megerősíteni a csontozatot és felgyorsítja a csontokkal, ízületekkel kapcsolatos betegségekből való gyógyulását. Kifejezetten ajánlott artrózis, csontritkulás vagy angolkór esetén a használata vagy viselése.

Sárga apatit

yellow apatite

Kutatások szerint a sárga apatit is alkalmas arra, hogy enyhítse a csont-, a porc és az ízületi panaszokat.

Zöld apatit

green-apatite

Támogatja a csont és porcképződést, úgyhogy ízületi porckopás esetén a zöld apatit viselete is kiváló kiegészítő, támogató kezelési formája lehet az artrózis kezelésének.

Aragonit

aragonit

A fehér aragonit és a szalagos aragonit-kalcit is alkalmazható a porckorongok megerősítésére valamint csont, izom és ízületi panaszok kezelésére. A szalagos aragonit-kalcit különösen jó a térdízületi bántalmak enyhítésére.

Zöld aventurin

green-aventurine

Csökkenti a gyulladásokat és fájdalmakat, beleértve az ízületi gyulladásokat és fájdalmakat is. Szintén kiemelten ajánlott használata vagy viselete mind ízületi porckopás, mind pedig reumatóid artritisz esetén.

FONTOS azonban észben tartanod, hogy ezek a féldrága-, drágakövek és kristályok önmagukban mit sem érnek, amennyiben ízületi porckopással küzdesz. Ezeket csak és kizárólag kiegészítő kezelésként lehet és érdemes alkalmazni!

Noha többen is beszámoltak arról, hogy bizonyos kövek viselete valóban enyhítette ízületi fájdalmaikat és/vagy csökkentette az ízületi gyulladásukat, akkor sem szabad csak erre hagyatkoznod.

Mindenképpen ajánlott a rendszeres orvosi vizsgálat, a gyógyszerek és táplálékkiegészítők szedése. Persze arra is oda kell figyelned, hogy milyen táplálékkiegészítőt szedsz. Vannak, ugyanis amik csak elfedik a tüneteket, de ezt már biztos, hogy Te is tudod és tapasztaltad. És vannak, amik hatóanyagukat illetően valóban hozzájárulnak az újbóli ízületi porc képzéshez. Ha szeretnél erről is többet megtudni, akkor csak kattints erre a bekezdésre és máris meg tudhatsz többet a témáról.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen más kő viselete befolyásolja kedvezően az ízületeket, porcokat és csontozatot. Vagy ha arról szeretnél hallani, hogy mely kövek fejlesztik a mozgásszervek ügyességét (kézügyesség) és könnyítik meg a mozgást, akkor hagyj üzenetet Facebook oldalunkon a cikket ajánló bejegyzésünk alatt.

Ha legalább 50 ember kéri Facebook kommentben, hogy egy másik blog bejegyzés alkalmával bemutassam a többi gyógyító követ (képekkel és leírással), amit jó lenne viselni artrózis esetén, akkor a kérésnek eleget teszek.

A döntés jogát átadtam Neked. Te mondod meg, hogy szeretnél-e erről többet hallani vagy sem.

A leírtakhoz kiegészítésként megtekintheted az alábbi Youtube videót is. Egy régebbi, közel nyolc évvel ezelőtt készült felvételről van szó, ahol Dr. Ada González mutat be néhány általam itt említett féldrágakövet. Illetve olyat is bemutat, amit én most kihagytam. Pluszban ő még megemlít olyan esetet is, amikor az általa kezelt páciensek egyik vagy másik követ használták. És a kövek csökkentették az ízületi fájdalmaikat/ gyulladásukat vagy elősegítették a gyorsabb felépülést.

A videó angol nyelvű, de ha szeretnéd, akkor egy Facebook bejegyzés alkalmával szívesen leírom a tartalmát magyarul és megosztom újra a videót, hogy ne kelljen visszakeresned.

A következő cikk megjelenése egy hét múlva, kedden várható. Látogasd meg addig is a Facebook oldalunkat és kövess minket, ha még nem tennéd. Így biztosabb, hogy nem fogsz lemaradni az új cikkeinkről sem.

És ne felejtsd el megírni Facebook kommentben, hogy mit gondolsz a cikkről!

Vagy, ha szeretnél a többi gyógyító kőről is hallani, akkor ne felejtsd el kérni Facebook kommentben a folytatást!

Elég, ha annyit írsz kommentben, hogy ”kövek folyt. kérem”.

De annak is örülünk, ha megosztod másokkal is ezt az információt!

 

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

 

Forrás: https://omtimes.com/2015/07/13-crystals-for-arthritis/

https://gemisphere.com/pages/natural-remedies-for-arthritis

Michael Gienger: Gyógyító kövek katalógusa

 
Szeretnéd megtudni, miért NEM gyógyultál MÉG ki az artrózisodból?

Add meg az e-mail címedet, és megkapod az ARTRÓZIS KEZELÉS 5 FŐ BŰNE című útmutatót!

3000 forint helyett most INGYEN!Kérem az útmutatót!

Megadott adataid bizalmasan kezeljük!
Harmadik fél számára azt soha nem adjuk ki.