Artrózis - porckopás kezelése

Ismerd meg az Artroflex Plus hatóanyagait!

 

Ismerd meg az Artroflex Plus hatóanyagait!

 

II-es típusú kollagén peptid

Talán már te is tudod, hogy a kollagén létfontosságú építőelemünk. Nélküle nem is létezhetnénk!

A kollagén jelen van a bőrünkben, hajunkban, szemünkben, belső szerveinkben és persze az ízületekben, valamint a porcokban is. Vagyis a kollagén jelen van az egész szervezetben! És bár mi magunk is képesek vagyunk az előállítására, ez olyan 25 éves korunkra lelassul a kollagéntermelési képességünk. Arról nem is beszélve, hogy minőségi romlás is bekövetkezik. Éppen ezért van szükség arra, hogy gondoskodjunk a kollagén pótlásáról!

Azonban közel sem mindegy, hogy milyen kollagént fogyasztunk! A célunktól függően kell megválasztanunk a kollagén forrásunkat. Ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy a bőrünkön jelentkező ráncokat szeretnénk kisimítani, vagy az a célunk, hogy megelőzzük, lelassítsuk, esetleg visszafordítsuk az ízületi porckopást.

Kutatások bizonyítják, hogy a kollagén óriásmolekulát több részecskére, azaz peptidre lehet felbontani. Ezek a peptidek pedig a testünk más-más területein játszanak fontos szerepet. Így például a hajunk szépségéért és rugalmasságáért felelős kollagén peptid, sosem fog az ízületekben és a porcokban hasznosulni. De ugyanez igaz arra a kollagén peptidre is, amelyik a porcokba épül be. Az sem fog sohasem a hajban és/vagy bőrben hasznosulni.

Ennek a fontos információnak a tudatában fejlesztettük ki az Artroflex Plus porcerősítőt, amibe csak és kizárólag II-es típusú kollagén peptid került. Hiszen a kollagén órásmolekulának csupán ez a részecskéje az, ami valóban az ízületekben és a porcokban hasznosul!

Ráadásul, amíg az átlagos kollagén óriásmolekulából közel 15000 mg-ot kellene elfogyasztanod naponta ahhoz, hogy fedezni tud az ízületeid és a porcok II-es típusú kollagén peptid szükségletét, addig, ha csak ezt a kollagén részecskét viszed be a szervezetedbe, úgy elég napi 2700 mg-ot fogyasztanod belőle.

Éppen ezért az Artroflex Plus porcerősítő napi adagja 2700 mg II-es típusú kollagén peptidet tartalmaz!

 

C-vitamin

A C-vitamin rendkívül sokoldalú, és több okból kifolyólag is bekerült a porcerősítő étrend kiegészítő készítményünkbe.

 • Egyrészt antioxidánsként működik és hozzájárul a gyulladások csökkentéséhez.
 • Másrészt, hozzájárul a II-es típusú kollagén peptid felszívódásához és beépüléséhez az ízületekbe és a porcokba.
 • Harmadrészt pedig támogatja a szervezetet abban, hogy önmagunk is képesek legyünk előállítani a számunkra szükséges kollagén mennyiséget.
 • Negyedrészt hozzájárul a napi minimális C-vitamin szükségletünk fedezéséhez, így elkerülve a skorbutot és az immungyengeséggel járó többi betegséget, ami mind fokozhatja az ízületi gyulladás kialakulását. (Bakteriális fertőzések például.)

Tehát annak érdekében, hogy a szervezetünk optimális működéséhez és kollagén szintetizálásához hozzájárulhasson az Artroflex Plus étrend kiegészítő, az előírások szerint javasolt napi minimális 80 mg-nyi C-vitamint helyeztük el benne.

 

Kurkumin kivonat

A kurkumin nem más, mint a kurkuma azon hatóanyaga, amely valójában rendelkezik a gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító képességekkel. Kutatók szerint a kurkumin gyulladáscsökkentő ereje vetekszik a mesterséges előállított ibuprofen gyulladáscsökkentő erejével.

A kurkumin kivonatot két okból kifolyólag is célszerűbb felhasználni porcerősítő készítményekben a kurkumával szemben:

 1. kurkumin kivonatból kisebb mennyiség is elég ahhoz, hogy ugyanazt a hatást elérjük, mint a kurkuma esetén
 2. a kurkumával ellenben, ami zsírban oldódik, a kurkumin vízben oldódik, tehát, már a nyállal érintkezve megkezdődik a szervezetünkbe való beépülése és felszívódása

Mindezt figyelembe véve a készítmény napi adagja 6 mg kurkumin kivonatot is tartalmaz, annak érdekében, hogy távol megakadályozza az artrózissal járó ízületi gyulladást és fájdalmat.

 

Most már térjünk a lényegre! Mit várhatsz a Artroflex Plustól?

 

Kézzelfogható és szemmel látható eredményeket, amelyeket az ízületek regenerációja idéz elő:

- Az életedben évek óta jelen lévő ízületi fájdalmak, az ízületi duzzanatok és a reggeli ízületi merevség mind-mind enyhülnek, míg végül akár teljesen meg is szűnnek
- Újra megtapasztalhatod a mozgás szabadságának az örömét, és új terveket szőhetsz, hogy ismét változatos programokon vegyél részt a szeretteiddel
- A gyógyszereket, a fájdalomcsillapítókat és tapaszokat végre a fiók aljára süllyesztheted
- Elfelejtheted a recsegő-ropogó hangokat, amelyek egy-egy mozdulat során vagy kézfogás közben hallatszott

 

 

Miért hatástalan oly sok porcerősítő készítmény az artrózis kezelésében?

 

Biztosra vesszük, hogy nem most először teszel próbát a porckopás kezelésére. Sőt az is lehet, hogy javulás helyett eddig csupán csalódottság és kilátástalanság ért téged a kipróbált készítmények következtében.

Mi azonban kötelességünknek érezzük lerántani a leplet azokról a piacon kapható szerekről, amelyek javulást ígérnek az ízületi fájdalmakban, porckopásban vagy ízületi gyulladásban szenvedő, abban jócskán megfáradó, kiszolgáltatott betegek számára.

A készítmények többséges sajnos olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek hatástalanok ízületi porckopás kezelése esetén. Ezen hatóanyagok részletes leírását megtalálod a Hatástalan készítmények porckopásra és artrózisra c. oldalon, azonban egy rövid összefoglalót itt is olvashatsz róluk.

 • A glükozamin/kondritin szulfát
  Kutatások alapján ezek a táplálék-kiegészítők gyakorlatilag csak a placebo (hatóanyag nélküli készítmény) hatásfokát tudják felmutatni.
 • Az MSM (Metil-szulfonil-metán)
  Röviden: egy ízületi fájdalmakat csillapító hatóanyag, az artrózis és porckopás valódi kezelésére ezért nem alkalmas.
 • A hialuronsav
  Habár csökkentheti a kopás mértékét, a regenerációra (szájon át történő alkalmazás esetén) sajnos nem képes.
 • A kollagén
  Vagy kevés II-es típusú kollagént tartalmaznak, vagy kollagén óriásmolekulát és abból sem elegendő mennyiséget ahhoz, hogy az artrózis és a porckopás kezelése akadálymentesen megvalósulhasson.

 

 

Az artrózis kialakulásának hátteréről

 

Az artrózisnak kialakulásához több minden hozzájárulhat. Persze ezek a kiváltó okok már akár önmagukban is előidézhetik az ízületi porckopást.

A cukorbetegséghez hasonlóan – két típusát szokás megkülönböztetni az artrózisnak (arthrosis).

Az elsődleges artrózis leggyakrabban genetikai hajlamra vezethető vissza, de sok esetben semmilyen konkrét okát nem tudják meghatározni. Főként 45 év feletti nőknél fordul elő.

A másodlagos artrózis kialakulásához olyan külső tényezők járulnak hozzá, mint a túlsúly (egyes források szerint már 5 kg felesleg is hozzájárulhat a porckopáshoz), a tartós, életmódszerű ízületi terhelés (pl. sportolók esetében) vagy épp ellenkezőleg, a mozgásszegény életmód, súlyos balesetek-sérülések, veleszületett rendellenesség (pl. csípőficam), vagy anyagcsere betegségek.

A kiváltó okok felsorolása során sokan megfeledkeznek az ízületi gyulladásokról, pedig azok tartós fennállása gátat szabhat a porckopás javulásának még abban az esetben is, ha a beteg kifejezett erőfeszítéséket tesz annak enyhítésére. Épp emiatt tartjuk kiemelten fontosnak a gyulladások egyidejű kezelését, amikor a porckopás vagy az artrózis kezelése szóba kerül.

Nem véletlen tehát, hogy az Artroflex Plus magas dózisú C-vitamint és kurkumin kivonatot tartalmaz, amelyek gyulladáscsökkentő hatása kutatásokkal is alátámasztott.

Olvass még többet a porckopásról, és annak gyógyításáról: a csípőizületi kopás gyógyítása (csípőprotézis műtét helyett), a térdizületi kopás gyógyszerei, porckorong kopás - okai, kezelése, könyökizület fájdalom.

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

 • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
 • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
 • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
 • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.