Királynék és császárok fegyvere az ízületi gyulladás ellen

rozmaring-illoolaj

Biztosan meg fogsz lepődni, amint elárulom Neked, hogy milyen egyszerűen könnyíthetsz az ízületi merevségeden. Hogy milyen könnyen mondhatsz búcsút az ízületi gyulladásnak, legyen az reuma okozta, vagy ízületi porckopás okozta gyulladás.

Ráadásul a módszer igen ősi. Még a régi hellenisztikus és római korból származik.

Azonban Napóleon, már-már rögeszmés megszállottsága tette igazán ismertté.

Noha eredetileg nem az ízületei miatt kezdett Napóleon rozmaringos vízben fürdeni (hanem felesége, Josephine kérésére), de miután megtapasztalta a rozmaring jótékony hatását, egyre jobban ragaszkodott ehhez a fürdőhöz. Úgy tapasztalta ugyanis, hogy a rozmaringos fürdő után, az ízületei ellazultak és megkönnyebbültek. Teljesen felfrissült testileg és szellemileg is. Sőt, azt is észrevette, hogy a rozmaring kiválóan fertőtlenít, még a sebeket is. Ezért megszállottja lett. Oly annyira, hogy még azt is feljegyezték róla, hogy 1806 első három hónapja alatt 162 üveg rozmaring vizet használt el, csak ”parfüm” gyanánt.

 

Piast Erzsébet magyar királyné reuma elleni csodaszere

 

A világ számára talán kevésbé ismert Károly Róbert királyunk felesége, IV. Béla dédunokája, a lengyel Piast-házból származó Erzsébet magyar királynénk. Azonban büszkék lehetünk rá szerintem, hogy Ő már XIII. században rozmaringgal kezelte a reumáját és köszvényét. Ráadásul igen hatékonyan!

 

A mítosz már bizonyított tény

 

Az ókortól kezdődően, egészen a közelmúltig ismert volt az a néphiedelem, hogy a rozmaringnak különleges jótékony hatásai vannak:

1. fertőtlenít (még a II. Világháború ideje alatt is égettek rozmaringot a francia kórházakban, hogy elősegítsék a baktériumok pusztulását)

2. izomlazító és görcsoldó

3. gyulladáscsökkentő

4. élénkíti a szellemet és nyugtat

5. fiatalon tart

Az orvostudomány és a kémia mai technológiai fejlődésének köszönhetően ma már pontosan tudjuk, hogy mi a rozmaring titka, ami miatt ennyi pozitív hatása van a szervezetünkre.

 

A titkos összetevők

 

A rozmaring több antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatóanyagot is tartalmaz. (pl.: bővelkedik E-vitaminban, hogy egy ismertebb hatóanyagot emeljek ki.) Ezért is ismerték el még az orvosok is, hogy a rozmaring kivonat kiválóan alkalmazható gyulladással járó ízületi problémák kezelésére, mint amilyen a reuma és az artrózis is. Ráadásul az antioxidánsok védőburkot képeznek a sejtek körül, és így védik meg a károsodástól. Régen ezért tapasztalták úgy az emberek, hogy fiatalító szer.

Ma már azonban tudjuk, hogy ez többet jelent! Hiszen azzal, hogy pajzsként védi a sejteket a károsodásoktól, azt is megakadályozza, hogy tovább kopjanak porcok.

Kutatások azt is bebizonyították, hogy remek érzéstelenítő, és emiatt nagyszerű fájdalomcsillapító is. Ami még az ízületi fájdalmakon is képes enyhíteni. Ezen kívül olyan hatóanyagokkal is rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a rozmaring számára, hogy más esszenciális olajakkal keveredve, olyan kémiai hatást hozzanak létre, ami tovább fokozza a fájdalomcsillapítás és gyulladáscsökkentés hatékonyságát.

A rozmaring egy másik kiemelendő hatása, hogy serkenti a vérkeringést. Ez pedig azért olyan fontos információ, ha ízületi fájdalmakkal küzdesz, mert a felpezsdült vérkeringés megint csak a fájdalomcsillapításhoz járul hozzá.

Mindemellett némi mentolt is tartalmaz a rozmaring. Ami nem csak az illatát teszi még kellemesebbé, de ráadásul hűsít is. Ami lássuk be nem utolsó szempont, amikor úgy érezzük, hogy lángra kapunk, annyira forrók az ízületeink a gyulladás miatt.

 

Így használd

 

Állítólag már az is segít, ha belélegezzük az illatát. Bár erről nem vagyok teljesen meggyőződve.

A legjobb és legbiztonságosabb használata a rozmaringnak, ha egyfelől ízesítjük vele az ételeinket (leginkább a húsételeket), esetleg teát készítünk belőle, vagy ha megboldonítjuk vele a limonádénkat. Másfelől, külsőleg is alkalmazhatjuk a rozmaringot esszenciális olaj formájában.

Lehet úgy is, hogy hozzáadod a fürdővizedhez, ahogy azt Piast Erzsébet magyar királyné és Napóleon is tette, és ebben áztathatod meg a sajgó illetve gyulladt porcikáidat.

Vagy akár közvetlenül fel is kenheted a fájó testrészedre a rozmaring olajt és bele masszírozhatod annak minden jótékony hatását az ízületeidbe.

Azonban, ha nem csak kezelni akarod a porckopásod kellemetlen tüneteit, a fájdalmat és gyulladást, hanem meg is szeretnéd szüntetni az artrózist, akkor valamivel többre van szükséged, mint a rozmaringra. Ebben az esetben már hatékony étrend kiegészítő szedése is erősen javasolt.

Ha még nem találtál volna rá a számodra megfelelőre, akkor ismerkedj meg az Artroflex Plus-al, és adj egy esélyt neki.

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?


Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.