Ízület-gyógyító nyári programok – 2. Rész

tordai-sobanya

Ha már nem bírnád a kinti hőséget (amire úgy látszik kicsit még várni kell), akkor van egy ötletem, hogy hol tudnád átvészelni a kánikulát. És persze közben még az ízületi problémáidat is kezelheted ezen a helyen.

Bizonyára nem most először hallasz majd erről a helyről, de a legtöbben azt hiszik, hogy csak asztma, tüdő és egyéb légúti betegség kezelésére alkalmas. Azonban ez egy nagy tévhit!

Mint kiderült bizony más betegségek és problémák kiegészítő kezelésére is alkalmas, így többek között az ízületi problémákra is jótékony hatással van.

 

A fiúk a bányában dolgoznak

 

Nem csigázlak tovább, bár már lehet kitaláltad, hogy a sóbányákról és sóbarlangokról beszélek.

A só ugyanis a szervezetünk számára fontos ásványi elemeket, jódot, káliumot, magnéziumot, kalciumot, szelént és egyéb más hasznos anyagot tartalmaz. Ezen anyagok belélegzése, kúraszerű fogyasztása és/vagy a sóborogatások hozzájárulnak az ízületi és egyéb mozgászervi panaszok enyhítéséhez is.

Sajnos nem mindenki teheti meg, hogy természetes sóbarlangokat látogasson és ott gyógyuljon. De ma már szinte minden nagyobb városban van legalább egy mesterségesen létrehozott sóbarlang. A legtöbb esetben ezeket Himalaya sóval töltik fel. Merthogy a világon a Himalya só a legtisztább só, és persze így a szervezetre gyakorolt pozitív hatása is nagyobb. A tiszta sókristályok ugyanis 84 féle aásványi anyagot is tartalmaznak. Ilyen tiszta sókristály a Himalaya-i is.

De amiért Neked mindenképpen ajánlott a Himalaya sóval feltöltött sóbarlangok és sószobák látogatása, az azért van, mert hogy ennek a sónak közismert a gyulladás és fájdalomcsökkentő hatása.

És, ha esetleg nem tudnád, ezen mesterséges barlangok átlag hőmérséklete szabályozva van és nem haladja meg a 22 Celsius fokot. A kinti 30+ fokhoz képest pedig ez kellemesen hűs lesz. Sőt talán még fázni is fogsz, mire elhagyod a barlangot. Ezért a nyári hőségben jó kánikula átvészelő hely.

sobarlang-jatek

Természetes vagy mesterséges

 

Mindkettőnek megvan a maga varázsa és persze mindkettő egyformán alkalmas kiegészítő kezelésekre.

Ha nem teheted meg, hogy kilométereket utazz, hogy egy természetes sóbarlang gyógyhatásait élvezhesd, akkor kiváló megoldás a néhány sarokkal arrébb nyílt mesterséges sóbarlang. És ezt kúraszerűen látogathatod magad vagy a kisunokáddal is, ha esetleg lenne. Ugyanis garantáltan élvezetes lesz az ott eltöltött idő. Nagyon sok sóbarlang szervez programokat, hogy szórakoztassa a látogatóit és a gyereksarok, a sóhomokozóval egyikből sem hiányzik. A sóbarlangok látogatása pedig nem csak betegségek kezelésére alkalmas, de megelőzésére is. Tehát, ha van kisunokád, aki remélhetőleg egészséges, akkor is látogathatja a sóbarlangot veled, hogy erősítse az immunrendszerét.

Persze azért, ha teheted akkor mindenképpen látogass el egy természetes sóbarlangba a családoddal. Igazán, feledhetetlen élmény! Én a mai napig emlékszem arra, amikor több mint 20 évvel ezelőtt először látogattam meg a Parajdi sóbányát, ami akkor még közel sem volt olyan turista-barátként felszerelve és berendezve, mint most. De a Tordai sóbánya (nyitókép) is nagyon tetszett, ahol még csónakázni is lehet a benti tavon. És nem régiben volt szerencsém Lengyelországban is meglátogatni egy sóbányát, az is nagyon szép volt.

 

A sóbarlanghoz vezető út

 

Valószínűleg idén nyáron már nem utazol sehova, ahol természetes sóbányát látogathatnál meg. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a közeledben nyílt mesterséges sóbarlangot ne látogathatnád meg!

Ha a Google keresőbe beírod, hogy sóbarlang és a várost ahol élsz, akkor máris válogathatsz a sóbarlangok és az általuk kínált programok között. Budapesten több kerületben is van lehetőséged sóbarlangot látogatni:  III.,  VI., XIV., XVI. Amikről én tudok és még ki tudja hány van. De tudom biztosan azt is, hogy Miskolcon és Nyíregyházán is van lehetőség sóbarlang látogatásra. Ezért szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy a Te közeledben is van egy! Találd meg és látogasd meg!

Persze ahhoz, hogy egyáltalán eljuss a legközelebbi sóbarlanghoz, szükséges az, hogy bírj járni. Tehát javaslom, hogy olvasd el az alábbi cikket, amiben három olyan gyakorlatot mutattam be, amelyek csökkentik az ízületi fájdalmaidat és hozzájárulnak azok gyógyulásához. A cikk olvasásához KATTINTS IDE! És, hogy felgyorsítsd a gyógyulási folyamatot javaslom, hogy válassz egy megfelelő étrendkiegészítőt is, ami valóban táplálja az ízületeidet és segít nekik regenerálódni. Ezért érdemes fontolóra venned az Artroflex Plust, amiről többet is megtudhatsz erre a sorra kattintva.

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?
Artroflex Plus

Sose maradj le a legfrissebb blog bejegyzéseinkről! Engedélyezd az Artroflex Plus értesítőjét, és elsőkként értesülsz a legújabb híreinkről!

IGEN, Kérem az értesítőt!

* Az értesítőre való felíratkozáshoz nem kell megadni semilyen adatodat, csak kattints az "IGEN, Kérem az értesítőt!" gombra. Feliratkozásod az Adatkezelési Tájékoztató-ban foglaltaknak megfeleően kezeljük.

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.