Ügyfélszolgálat: 06-70-703-8358 vagy 06-80-296-881 Meg Akarok Gyógyulni

Gyuri bácsi 9 gyógynövénye és teafüve ízületi problémákra

gyogynovenyek

Szerintem ma már alig akad valaki Magyarországon, aki még ne hallott volna Szabó Gyuri bácsiról, a bükki füvesemberről. De ha Te azok közé tartozol, aki még nem hallott Gyuri bácsiról, akkor röviden bemutatom Neked.

Gyuri bácsi nyugdíjba vonulását követően fordult a természetgyógyászat felé. 2010-ben megszerezte Fitoterapeuta oklevelét is. Továbbá az ÁNTSZ és a kórházak is számos alkalommal hívták már meg rendezvényeikre előadást tartani.

Gyuri bácsi annyira híres, hogy határon túlról is nagyon sok beteg keresi fel. A cukorbetegség elleni teája pedig Ausztráliától Brazílián át, Svédországtól Afrikáig ismert.

Most, hogy már Te is tudod ki is az a ”bükki füvesember”, megosztanám veled azokat a teákat és gyógynövényeket, amiket Gyuri bácsi ajánl ízületi problémák kezelésére.

A Györgytea honlapján láttam ezeket a javasolt gyógynövényeket az Ízületi gyulladás, arthritis betegségek alatt.

 

A 9 ajánlott gyógynövény:

 1. Cickafark (Achillea millefolium)
 2. Diófa (Juglans regia)
 3. Kamilla (Matricaria recutita)
 4. Mezei zsurló (Equisetum arvense)
 5. Fekete nadálytő (Symphytum officinale)
 6. Erdei málna (Rubus idaeus)
 7. Tejoltó galaj (Galium verum)
 8. Réti legyezőfű (Filipendula ulmaria)
 9. Körömvirág (Celendula officinalis)

 

Mind a 9 fent említett gyógynövény rendelkezik valamilyen olyan tulajdonsággal, ami miatt érdemes lehet a főzetük fogyasztása belsőleg vagy külsőleg amennyiben ízületi gyulladástól és/vagy fájdalomtól szenvedsz. Van köztük olyan, ami gyulladáscsökkentő és van olyan is ami erősíti a csontozatot.

Ha szeretnél többet is megtudni ezekről a gyógynövényekről és a használatukról, akkor kövesd figyelemmel a blogunkat. Egy külön cikkben részletesebben is beszélek majd Neked minderről.

Sok érdekeset és újat megtudhatsz ezekről a gyógynövényekről. Bevallom Neked, hogy ebből a kilenc gyógynövényből én csak négyet ismertem. Hogy még pontosabban fejezzem ki magamat, csak négynek ismertem a felhasználási lehetőségeit. Valószínűleg ezt a négy gyógynövényt már Te is használtad valamilyen formában, valamilyen problémád kezelése során. Az általam használt négy gyógynövény ebből a kilencből: cickafark, diófa, kamilla és körömvirág.

 

A 4-es teafogat, ami messzire repít az ízületi gyulladásoktól

 

Sajnos nagyon hajlamos vagyok a gyulladásokra. Ezért kamilla teafüvem mindig van itthon, amit milhelyt megfájdul a torkom máris inni kezdek. De ha gyomorproblémám van, akkor is. Aztán ott van a körömvirág is. Eleinte csak külsőleg alkalmaztam, de miután rájöttem szintén kiválóan lehet alkalmazni belsőleg is gyulladások esetén, így azóta belsőleg is használom.

Diófalevelet csak külsőleg használtam eddig, de olvasva Gyuri bácsi oldalát, most már látom, hogy belsőleg is érdemes alkalmazni. És Neked is érdemes lesz fogyasztani, mert csökkenti a vércukorszintet is. És ahogy azt már Te is tudod, a testben felhalmozott fölösleges cukor az ízületek ellensége és az ízületi porckopás egyik felerősítője.

kamilla-tea

És akkor még nem beszéltem a cickafarkról. Őszintén szólva én magam még nem használtam vagy legalábbis nem tudok róla. Arra viszont határozottan emlékszem, hogy kisgyermek koromban édesanyám gyakran fogyasztott cickafark teát. Most már azt is látom, hogy nem véletlenül.

Hiába, a régi időkben még szinte mindenki értett valamennyit a gyógynövényekhez. Vagy legalábbis akkor még jobban fennmaradt és elterjedt, hogy melyik növénynek milyen gyógyhatása van és hogyan kell felhasználni azt a kívánt eredmény eléréséért.

Aztán ez mind feledésbe merült, és csak mostanság lett megint divatos a természetgyógyászat. Ami érthető is, hiszen hatékony megoldást tudnak nyújtani a természet adta gyógynövények. És nem csak a fent említett teafüvekre gondolok most. De a kurkumára és a benne levő kurkumintra is. Hiszen ennek a növénynek is kiváló gyulladáscsökkentő hatása van. Ezért is használtuk fel mi is ezt a fűszernövényként is ismert gyógynövényt az Artroflex Plus kiészítése során.

 

Noha a természetes kezelések hatékonyak tudnak lenni és a mellékhatásuk is minimális tud lenni a kémiailag előállított gyógyszerekéhez képest, azért nem ajánlanám, hogy csak erre hagyatkoz. Sajnos ha betegség tűnetei jelentkeznek és huzamosabb ideig tartanak, akkor bizony igenis ajánlott, hogy elmenj orvoshoz és alaposan kivizsgáltasd magadat. Elvégre nagyon sok betegségnek hasonló a tűnete és így könnyen megeshet, hogy félre kezeled magadat. Hiszen az ízületi fájdalom és a gyulladás is jelentkezhet több okbók kifolyólag is. Noha ugyan az a tűnet, de a háttérben meghúzodó betegség lehet artrózis és lehet reumatoid artritisz is. És kezelés szempontjából azért nem mindegy!

A reumatoid artritisz autoimmun betegség és valóban nem találtak még rá megoldást. Sajnos ez valóban visszafordíthatatlan betegségnek tűnik ma még. Azonban az ízületi porckopásra már megtalálták a megoldást. Erről többet is megtudhatsz erre a bekezdésre kattintva.

 

A következő cikk megjelenése egy hét múlva, kedden várható. Látogasd meg addig is a Facebook oldalunkat és kövess minket, ha még nem tennéd. Így biztosabb, hogy nem fogsz lemaradni az új cikkeinkről sem.

Írd meg Facebook kommentben, hogy mit gondolsz a cikkről és a gyógynövényekről úgy általában.

De annak is örülünk, ha megosztod másokkal is ezt az információt!

 

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?


Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

 • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
 • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM
 • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
 • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés