Egészség-lisztek az ízületekért - 2. rész

kokuszliszt

A mai cikkben röviden bemutatok Neked még néhány olyan különleges lisztet, amelyek felhasználásával hozzájárulhatsz az ízületeid egészségének megőrzéséhez.

Nem áltatlak, ezek a lisztek nem olcsók, de inkább minőségi és egészséges ételre költs, mint orvosi kezelésekre!

 

Nem csak borral juthatsz hozzá - Szőlőmag(liszt)

Házi készítésű bor során bizony a szőlőmag is bekerül a borba. De ez nem is baj, amennyiben a magot sikerült alaposan feldolgozni a folyamat során. Ugyanis a szőlőmag rengeteg értékes hatóanyagot tartalmaz. Azonban sajnos az emberi szervezet képtelen a szőlőmagot lebontani és kivonni belőle ezeket a hatóanyagokat. Ezért a szőlőmagban rejtett vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz, csak alapos feldolgozást követően juthatunk hozzá. A szőlőmagból sajtolással olajt készítenek, majd a magházat megszárítás után megőrlik. Tulajdonképpen ez lesz a szőlőmagliszt. A magas ár pedig abból adódik, hogy 50 kg szőlő magjából csupán 1 kg szőlőmaglisztet lehet előállítani ezzel a nem túl rövid és nem túl egyszerű folyamattal.

Azonban a szőlőmag gazdag sejtvédő anyagban (oligomere procyanidine), amit még a rákos sejtek elpusztítására is alkalmaznak az orvosok. A szőlőmag csökkenti a vércukorszintet is, ami nem csak a cukorbetegek számára fontos, hanem minden ízületi porckopásban szenvedő ember számára is. Hiszen, ahogy az a Kérsz egy kis reggeli mérget? cikkünkből is kiderül, a cukor sajnos nagyban hozzájárul az artrózis kialakulásához.

És ha ez még nem lenne elég, a szőlőmagliszt rengeteg A- és E-vitamint tartalmaz, melyek antioxidánsként működnek és segítenek a gyulladások csökkentésében. De ezek mellett, C-vitaminban is gazdag a szőlőmagliszt. És bizonyára már tisztában vagy vele, hogy ez milyen fontos vitamin, különösen, ha ízületi porckopással küzdesz. Hiszen maga az Artroflex Plus is azért tartalmaz C-vitamint, mert ez az a vitamin, ami elősegíti a kollagén termelést a szervezetben.

 

"Bambusz, nád, majomkenyérfa" - kókuszdió

Gondolom, nem lepődsz meg, hogy kókuszliszt is létezik, hiszen annyi mindent készítenek ma már a kókuszból, amit fel lehet használni az étkezés során.

A kókuszliszttel elég nehéz dolgozni. Állagában ugyan hasonlít a búzalisztre, de kétszer-háromszor annyi vizet képes felszívni. Leginkább édességek, sütemények készítése során használják ezt a gluténmentes lisztet. És ha Te is édesszájú vagy, akkor javaslom, hogy próbáld ki!

A magas rosttartalmának köszönhetően, segít szabályozni és helyreállítani az emésztőrendszert, de ami miatt kifejezetten hasznos artrózis esetén a kókusz-kókuszliszt , hogy kiváló kalcium és magnézium forrás. És mint tudod a csontozatodnak és a porcaidnak is szüksége van erre a két ásványi anyagra.

 

A gyógyulás kapujának kulcsa - Szezám, tárulj!

Tudtad, hogy hétszer annyi kalcium van a szezámmagban, mint a tehéntejben? És nem csak kalciumban bővelkedik ez az apró mag, hanem magnéziumban, káliumban, vasban, rézben, mangánban, foszforban és cinkben is! A réz segít leküzdeni az ízületi gyulladást, míg a magnézium fájdalom és görcsoldóként is működik benned. De valamennyi, a szezámmagban megtalálható ásványi anyag szükséges az egészséges csontozat és porcok megőrzésében. Ezért is ajánlott már évtizedek óta csontritkulás megelőzésére és ízületi porckopás kezelésére is a szezámmag.

Ásványi anyagok mellett, B1-, B2-, D- és E-vitaminban is bővelkedik a szezámmag. A Vitaminbomba az egészséges ízületkért cikket újra olvasva, felelevenítheted, hogy ezek a vitaminok miért is olyan fontosak, amennyiben artrózissal küzdesz.

És külön jó hír, hogy a szezámmagliszt a kókuszliszttel ellenben sokoldalúan felhasználható. Panírozáshoz, főzelékekbe, készételekbe és persze kenyerek-sütemények készítéséhez is alkalmazható.

Mindent összevetve, úgy gondolom érdemes kipróbálnod a szezámmaglisztet!

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?
Artroflex Plus

Sose maradj le a legfrissebb blog bejegyzéseinkről! Engedélyezd az Artroflex Plus értesítőjét, és elsőkként értesülsz a legújabb híreinkről!

IGEN, Kérem az értesítőt!

* Az értesítőre való felíratkozáshoz nem kell megadni semilyen adatodat, csak kattints az "IGEN, Kérem az értesítőt!" gombra. Feliratkozásod az Adatkezelési Tájékoztató-ban foglaltaknak megfeleően kezeljük.

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.