Ügyfélszolgálat: 06-70-703-8358 vagy 06-80-296-881 Meg Akarok Gyógyulni

5 gyulladáscsökkentő gyógynövény, ami segít az artrózis elleni harcban

Hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy a természet a barátunk és mindent felkínál számunkra, ami az egészségünk megőrzését illeti. Nem csak a megfázásos, influenzás betegségeket segít leküzdeni, de több mást is: vérnyomás, szív és egyéb érrendszeri panaszokat, emésztési problémákat, de még az artrózist is!

5 gyulladáscsökkentő gyógynövény

Az alábbi cikkben 5 olyan gyógynövényt fogunk bemutatni, amik hatóanyagukat tekintve gyulladás- és fájdalom csökkentő hatással bírnak. Valamint segítenek megakadályozni az ízületek további rendellenes elváltozását. Ezeket a gyógynövényeket kiválóan be lehet építeni az étrendünkbe és jól kiegészíthetik a hagyományos ízületi porckopás kezeléseket is. (A házi orvosoddal azért lehet érdemes egyeztetned, hogy a szedett orvosságaid mellett fogyaszthatod-e ezeket a gyógynövényeket. Ugyanis jobb elkerülni az esetleges mellékhatásokat, amik abból fakadhatnak, ha a gyógynövényeket és a különböző orvosságaidat egyszerre használod.)

A bemutatásra kerülő 5 gyógynövény közül, hármat minden bizonnyal már ismertek és a saját konyhátokban is megtaláljátok. Ez a három gyógynövény ugyanis fűszernövényként szerzett magának hírnevet. De semmiképpen sem szabad figyelmen kívül hagynunk gyógyhatásaikat!

Ha készen álltok, akkor kezdhetjük is az 5 gyógynövénnyel való közelebbi megismerkedést.

 

1. Ördög karom (Harpagophytum procumbens)

 

Afrikában, a Kalahari Sivatagben őshonos, de Namíbiában és Madagaszkárban is megtalálható gyógynövény az ördög karom. Eredetileg az afrikai törzsek, a növény gyökerét használták fel hagyományos gyógy készítményeikben. A gyökeret feldarabolták és három napig a napon szárították, mielőtt azt felhasználták volna. Az afrikaiak elsősorban zsibbasztó, érzéstelenítő és hőmérséklet csökkentő hatásai miatt használták a növényt. Később az európai telepesek áthozták ezt a növényt a kontinensünkre, ahol ízületi gyulladásaik kezelésére kezdték használni.

Napjainkban gyulladáscsökkentő és ízületi fájdalomcsillapító hatása miatt népszerű, melyek laboratóriumi vizsgálatok során is bebizonyosodtak. Egyes orvosi vizsgálatok arra engednek következtetni, hogy az ördög karom hatása van olyan erős, mint egyes hagyományos gyulladáscsökkentő piruláké.

Egy 2003-as tanulmányban az is bebizonyosodott, hogy kiválóan csökkenti a mérsékelten erős hátfájástól szenvedő páciensek izomfájdalmait is. Viszont, ahhoz, hogy a hatását valóban érezni lehessen, kitartóan, akár 4-5 hónapig is rendszeresen fogyasztani kell.

Keserű íze miatt az emésztést is elősegíti, de ugyanezen hatása miatt, használata tiltott gyomorrák, gyomorfekély esetén valamint az emésztőnedvek túltermelése esetén. Vesekővel küszködőknek és szívbetegségben szenvedőknek sem ajánlott a használata. (Terhesek és kismamák sem fogyaszthatják!)

Teaként és kapszulás kiszerelésben is megtalálható az ördög karom.

Forrrás: https://www.herbal-supplement-resource.com/devils-claw.html

https://www.herbal-supplement-resource.com/alternative-osteoarthritis-treatments.html

 

2. Cayenne (Capsicum annum)

 

Cayenne bors

A Cayenne bors magas A és C-vitamin tartalommal rendelkezik, ami különösen jó az immunrendszer erősítésének. Megtalálható benne a teljes B vitamin complex család, ami az idegrendszernek tesz jót. De ugyanakkor gazdag természetes kálciumban és káliumban, ami miatt pedig különösen jó a szívnek.

Azonban ami miatt, megemlítjük a felsorolásunkban, az a magas kapszaicin tartalmának köszönhető.

Bizonyára, mint ízületi fájdalmakkal viaskodó ember, Te is használtál már olyan kenőcsöt vagy tapaszt, ami tartalmazott kapszaicint. Többnyire 0.025%-0.1% mennyiségben javallott használni. És persze gondolom, már tudod, hogy az ízületi fájdalmak pillanatnyi csillapításához ezt a hatóanyagot külsőleg kell az adott területen használnod. A problémád gyökerét nem oldja meg ugyan, de rövidebb-hosszabb ideig enyhíti a panaszaidat.

Forrrás: https://www.herbal-supplement-resource.com/alternative-osteoarthritis-treatments.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Capsaicin

 

3. Gyömbér (Zingiber officinale)

 

Gyömbér

Ma már itthon, Magyarországon is sokan ismerjük, és egyre többen használjuk a gyömbért ételeink ízesítése során, de még viszonylag kevesen fogyasztjuk gyógyhatásai miatt.

A gyömbér alapvetően trópusi növény, mely leginkább Kelet-Ázsiában és Ausztráliában terjedt el, ám őshonát senki sem ismeri pontosan. Jelenleg Kína és India a világ két legnagyobb gyömbér “termesztője”. A gyógynövény gyökértörzsét (rizómáját) használjuk fel főzés során fűszerként és a gyógyászatban is: tea, por, pirula, tinktúra formájában.

A növényt gyulladáscsökkentő hatása miatt említjük meg.

Egy nem hivatalos orvosi felmérés szerint, az ízületi porckopásban szenvedő gyömbért fogyasztó paciensek 75%-a számolt be arról, hogy ízületi fájdalmaik csökkentek és, hogy az ízületi duzzanatok lementek a gyömbér fogyasztásának köszönhetően. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ez lassú folyamat. Hónapokon keresztül kell fogyasztani a gyömbért és súlyos artrózis esetén előfordulhat, hogy nem hozza azokat az eredményeket, mint a csak épp kialakulóban lévő ízületi megbetegedések esetében.

Forrrás: https://www.herbal-supplement-resource.com/ginger-root.html

https://www.herbal-supplement-resource.com/alternative-osteoarthritis-treatments.html

 

4. Boswellia (Boswellia serrata)

 

Boswellia

A Boswellia tipikusan Indiában és Pakistán területén fellelhető fafajta. Egyfajta különleges gyantát termel és ennek a megtisztított verziójából készítenek kivonatokat, amiket aztán felhasználnak a gyógyászatban. Elsősorban gyulladáscsökkentő hatása miatt ismert a gyógynövények között, de fájdalomcsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik. A gyanta aktív alkotórészei, a boswellsavak, szerepet játszanak a gyulladásos leukotriének képződésének csökkentésében. Ezért is lehet kiváló kiegészítője a hagyományos artrózis kezeléseknek.

Forrrás: https://www.herbal-supplement-resource.com/boswellia-serrata.html

https://www.herbal-supplement-resource.com/alternative-osteoarthritis-treatments.html

 

5. Kurkuma (Curcuma longa)

 

Kurkuma

A kurkuma nagy valószínűséggel Indiából származik, de ma már megtalálható szinte minden trópusi éghajlatú területen, Délkelet Ázsiában, Kínában és persze Dél-Ausztráliában is.

A kurkuma a mi szempontunkból, a kurkumin tartartalma miatt fontos. Ez ugyanis gyulladáscsökkentő hatással bír. A gyulladáscsökkentést pedig úgy éri el, hogy csökkenti a hisztamin szintet, ami így nem tud aktívan részt venni a gyulladás kialakulásának folyamatában. Mindemellett ez a gyógynövény is gátolja az arachidonsav anyagcserét, ami szintén gyulladáscsökkentést eredményez.

Klinikai teszteket is folytattak a kurkumin felhasználásával. A vizsgált személyek mindegyike ízületi porckopástól szenvedett. Ezen személyeket két csoportra osztották. Az egyik csoport olyan készítményt kapott, ami tartalmazott kurkumint, míg a másik csoport placebót kapott. Három hónapos kúra után, a kurkumint tartalmazó készítményt fogyasztó artrózisos betegek pozitív változásról számoltak be, nem úgy, mint a placebót szedő társaik. És ez csak egy, a több kísérlet közül, ami hasonló eredménnyel zárult.

Forrrás: https://www.herbal-supplement-resource.com/turmeric-benefits.html

https://www.herbal-supplement-resource.com/alternative-osteoarthritis-treatments.html

 

Ezek után, úgy gondolom nem csoda, hogy mi is felhasználjuk ezt a gyógynövényt az Artroflex Plus előállítása során. Egész pontosan 6 mg jó minőségű kurkumint teszünk minden egyes kapszulánkba. De nem akarlak untatni ezekkel a részletekkel. Ha már szeded a készítményt, akkor úgyis tudod. Ha pedig még nem próbáltad ki, akkor ide kattintva minden információt meg tudhatsz az Artroflex Plusról.

 

Szeretnénk minél több ízületi porckopással küzdő embernek segíteni, ezért arra kérlek, ha tetszett a cikkünk, akkor ajánld másoknak is. Ha hasznosnak és/vagy érdekesnek találtad a cikket, akkor oszd meg másokkal is. Ha pedig ajánlod is és meg is osztod, annak külön örülünk!

A következő cikk megjelenése két hét múlva, kedden várható. Látogasd meg addig is a Facebook oldalunkat és kövess be minket, ha eddig még nem tetted volna. Így biztosabb, hogy nem fogsz lemaradni az új cikkeinkről sem.

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk két hét múlva ugyanitt, ugyanekkor!

 

 

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?


Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés