Porcerősítő étrend

Sokan nem is sejtik, hogy az artrózis kezelésének hatékonysága jelentős mértékben növelhető a megfelelő étkezéssel, speciális porcerősítő étrend kialakításával.

porcerősítő étrendA felgyülemlett salakanyagok ugyanis idővel nemcsak ízületi blokkokhoz, fájdalmas izomgörcsökhöz vezetnek, hanem a szervezet tápanyagellátására is negatív hatást gyakorolnak.

A jó hír az, hogy bár az ízületi kopás egy permanens folyamat, a regeneráció is állandó, és ennek minőségéért mi is rengeteget tehetünk az optimális testmozgás és táplálkozás beiktatásával.

Mely élelmiszerek lehetnek segítségünkre a porckopás kezelésében?

Elsősorban a magas biológiai értékkel rendelkező gyümölcsök és zöldségfélék, valamint sovány húsok és tengeri halak fogyasztása javasolt: az ideális porcerősítő étrend főétkezése mindössze 50 g szénhidrátot és 300 g – tehát hatszoros mennyiségű - zöldséget/gyümölcsöt tartalmaz. Azon érintettek, akik ily módon változtatnak táplálkozási szokásaikon, nagymértékben csökkenthetik a porckopás jellegzetes szimptómáit, mint a gyulladást, fájdalmat és ízületi merevséget. A porcszövetek erősítésében a bőséges folyadékbevitel is fontos szerepet játszik: az ásványvíz mellett cukrozatlan teát, frissen préselt gyümölcs-, ill. zöldségleveket is bátran fogyaszthatunk.

A porcerősítő étrend jótékony hatásai

A rostban gazdag, növényi alapú táplálkozás a szervezet számára létfontosságú vitamin- és ásványianyag-ellátást biztosít, mely serkenti a csontok és a lágy részek anyagcsere-folyamatait és regenerálják a kötőszöveteket. Sőt: magas biológiai értékű zöldségek és gyümölcsök immunerősítő és antioxidáns hatóanyag-tartalmuk révén a gyulladás következtében termelődő káros szabadgyököket is képesek közömbösíteni.

Egészítsd ki porcerősítő étrended az Artroflexszel!

A gyors és eredményes porcregeneráció érdekében javasolt táplálékkiegészítő készítményeket is segítségül hívni. Az Artroflex speciális, II-es típusú kollagén-peptid tartalmának köszönhetően hatékonyan működik közre az ízületek restrukturálásában, a kurkumin és C-vitamin pedig mérsékli a gyulladást a környező szövetekben és a szervezetben. Az említett hatóanyagok a reuma két fő változatával – az artrózissal és artritisszel – szemben is sikeresen veszik fel a harcot.

Tudj meg többet a termékről és a porckopás kezelésében bizonyított hatékonyságáról!

 

Tegyél Te is egy próbát: rendeld meg az Artroflex Plus étrendkiegészítőt, 100% fájdalommentesség garanciával!
Szeretnéd megtudni, miért NEM gyógyultál MÉG ki az artrózisodból?

Add meg az e-mail címedet, és megkapod az ARTRÓZIS KEZELÉS 5 FŐ BŰNE című útmutatót!

3000 forint helyett most INGYEN!Kérem az útmutatót!

Megadott adataid bizalmasan kezeljük!
Harmadik fél számára azt soha nem adjuk ki.